Machiaj & Cosmetica

#stil #ingrijire #cosmetica #buze #sezon rece #frig

Cum sa-ti ingrijesti buzele pe timp de iarna

Dupa ochi, forma buzelor este ceea ce atrage privirile barbatiilor intotdeauna cand vine vorba de chipul unei femei. Asa cum ai grija ca tenul tau sa fie intotdeauna impecabil si sanatos, acum, in sezonul rece trebuie sa acorzi o atentie mai deosebita buzelor tale.

Pe timpul iernii, buzele sunt cele mai sensibile din simplu motiv ca au un continut mai scazut de glande sebacee menite sa lubrifieze pielea. Astfel, acestea au tendinta sa se usuce, sa crape si sa-si piarda din stralucirea naturala, atunci cand nu sunt ingrijite cum trebuie. Ce trebuie sa faci pentru a evita deteriorarea lor? Afla citind in cele ce urmeaza cum sa-ti pastrezi naturaletea si voluptatea buzelor tale.


• Demachiaza-ti buzele in fiecare zi. Ca si ochii, nasul, pometii sau fruntea, si buzele au nevoie de ingrijire atunci cand iti cureti fata. Ca atare, seara, cand te demachiezi insista si asupra buzelor pentru a inlatura rujul, conturul sau alte produse cosmetice folosite de tine pentru infrumsetarea acestora.

• Pentru a elimina pielea moarta de pe buze , din cand in cand, dupa demachiere , foloseste o crema gomaj sau putina pasta de dinti inmuiata in apa.

• Foloseste zilnic balsamul de buze. Dimineata cand te machiezi, este bine sa-l utilizezi si drept baza pentru ruj.

• Nu folosi rujuri mate sau rezistente la transfer daca ai buzele uscate si crapate. Contin o substanta care grabeste uscarea lor. De exemplu, rujurile in culori precum rosu aprins, bordo sau maro sunt si cele mai uscate.

• Daca simti ca ai buzele uscate, incearca sa te abtii sa le umezesti cu limba. Cel mai bine, tine la indemana un si da-te de fiecare data cand ai acest reflex.

• Atunci cand ti se crapa buzele se formeaza o pielita fina deasupra lor pe care ai tendinta sa o smulgi cu unghiile. Abtine-te de la gestul acesta, nu faci decat sa le maltratezi si sa provoci rani. Tot balsamul este cel care te scapa de belele sau si mai bine, un tratament dermatologic specializat.

• Opteaza pentru rujurile cu o formula usoara care se aseaza pe buze precum o pelicula imperceptibila dand senzatia de natural.

• In cazul in care ai buzele foarte uscate, o data sau de doua ori pe saptamana unge-le seara cu ulei de migdale dulci si lasa-l sa actioneze toata noaptea.

• Pentru a avea buze catifelate si moi, seara cand aplici crema de fata, intinde o cantitate mica si pe buze si las-o sa actioneze toata noaptea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului