Machiaj & Cosmetica

#forma #fata #ovala #patrata #triunghi #rotunda #obraji #fizionomie #frunte #maxilar

Cum sa-ti afli forma fetei

Cum pot sa stiu daca imi vine bine o anumita coafura sau o pereche de ochelari? Este intrebarea pe care multe femei si-o adreseaza. Daca intelegi care sunt trasaturile pe care se bazeaza forma fetei tale, atunci poti sti ce ti se potriveste. Identificarea formei fetei este cheia in alegerea unei tunsori sau a unei perechi de ochelari care te avantajeaza.

Pasul 1. Pentru inceput, aseaza-te in fata unei oglinzi si da-ti parul pe spate si prinde-l cu o bentita sau cu mai multe agrafe.

Pasul 2. Priveste fata in ansamblu, din mai multe unghiuri.

Pasul 3. Adreseaza-ti aceste intrebari, pentru ca raspunsul lor iti va dezvalui ceea ce cauti:

-    Considerand fruntea si maxilarul ca perimetru exterior al fetei, care este forma globala?

-    Linia maxilarului este mai lata decat linia fruntii?

-    Cat de lata pare fruntea comparativ cu maxilarul?

-    Cat de proeminenti sunt pometii?

-    Care este spatiul dintre coltul exterior al ochiului si tample?

Dupa ce ti-ai pus aceste intrebari, vei putea sa determini care este forma fetei tale.

Cele mai intalnite forme

Ovala

Ceea ce caracterizeaza fata ovala este faptul ca zona pometilor este mai lata, decat fruntea si maxilarul. Fata ovala pare mai ampla la nivelul obrajilor si formeaza un con lejer la nivelul fruntii. Fata ovala este considerata perfecta, de aceea nu se impune o anumita coafura caci i se potrivesc majoritatea stilurilor. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste ochelarii sau sprancenele – se poate adopta orice stil.
 
Patrata

Fata patrata este caracterizata de o frunte lata si o linie a maxilarului puternica si mare. Fizionomia fetei poate parea rectangulara in cazul in care aceasta este mai ingusta. Pentru ca fata patrata este cea mai lata dintre toate, un stil care ii mai ajusteaza din latime este coafura cu par lung si drept, care taie practic din liniile drepte ale maxilarului si ale fruntii. De asemenea, un breton franjurat si cateva suvite tunse in scari in zona maxilarului mai „indulcesc” din trasaturile dure ale fetei patrate. Daca fizionomia patrata este ceva mai ingusta, franjurile din lateral pot fi intoarse usor, cu o perie rotativa, asemeni unor bucle mari.
 
Triunghi

Fata triunghiulara (sub forma de para) este descrisa printr-o frunte ingusta si o linie a maxilarului mai mare si mai proeminenta. Acestui tip de fata i se potrivesc coafurile cu volum si cu parul tuns scurt. Parul scurt si implicit bretonul creeaza impresia de oscilatii  si volum in partea de sus si astfel echilibreaza fizionomia.  
 
Triunghi inversat

Aceasta forma mai este cunoscuta si ca fata sub forma de inima si este caracterizata printr-o frunte lata si printr-o barbie mica si un maxilar ingust. In general, o tunsoare patrata, cu este bobul de exemplu, va echilibra imaginea generala a fetei si va aduce barbia la acelasi nivel cu fruntea.
 
Rotunda

Asa cum indica si denumirea, fata rotunda nu are unghiuri ascutite ci obraji plini si barbie rotunjita, iar linia generala a fetei este similara unui cerc. In cazul unei astfel de fizionomii, scopul este acela de a crea impresia de alungire. In general, coafurile potrivite sunt cele care extind lungimea si micsoreaza latimea. Pentru un chip rotund se potriveste foarte bine parul lung, cu suvite drepte sau usor ondulate.
   
Daca iti cunosti forma fetei te ajuta sa faci cele mai bune alegeri in ceea ce priveste coafura, ochelarii, accesoriile de par etc. Un stilist bun va tine cont de aceste trasaturi pentru a-ti pune in valoare calitatile si pentru a ascunde micile imperfectiuni.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului