Orice femeie isi doreste ca de Revelion sa arate impecabil. Pentru ca in aceasta noapte trebuie sa stralucesti, ai nevoie de un machiaj somptuos, care sa iti puna in valoare trasaturile. Iata cateva sfaturi pentru a reusi sa iti evidentiezi  frumusetea naturala si pentru a fi cea mai admirata.

machiajul ochilor albastri si verzi

Ochilor albastri si celor verzi li se potrivesc aproximativ aceleasi culori si nuante. Totusi, pentru a-ti pune in valoare ochii albastri este indicat sa optezi pentru roz pal (piersica), orange, maro si corai. In cazul ochilor verzi vei iesi in evidenta daca te machiezi cu visiniu, mov, roz inchis. Griul este o nuanta in tendinte pentru hainele din acest sezon. Daca te imbraci astfel nu ezita sa apelezi la farduri in tonuri de gri.

Pentru ca machiajul de Revelion trebuie sa fie unul cu totul special foloseste un contur negru de jur imprejurul ochilor. Vei da mai multa intensitate privirii. Pentru un plus de expresivitate poti aplica un tus cu sclipici si gene false .

 

Machiajul ochilor caprui si negri

Femeile care au ochii caprui sau negri au acces liber la orice culoare: de la roz, portocaliu si galben, pana la verde, albastru, turcoaz, maron si chiar negru. Pentru ca in general culorile inchise se asorteaza cu orice nuante,  te poti „juca” cu tot felul de combinatii si umbre (evident, trebuie sa tii cont si de tinuta din acea seara). Poti obtine un efect deosebit daca renunti la conturul negru de ochi si iti subliniezi in schimb genele cu o cantitate dubla de mascara. Daca ai cearcane evita sa folosesti farduri in tonuri de albastru sau verde.

Pentru ca este un moment special care se desfasoara seara, incearca machiajul smokey eyesmake-up cu nuante de fumuriu, mult creion dermatograf negru sau alte nuante la fel de inchise ca fardurile). (

Tips: nu se foloseste niciodata aceeasi nuanta ca a ochilor tai. Pentru ca este un machiaj de petrecere , poti aplica un strat subtire de sclipici peste fard, ca o umbra.

Etapele un machiaj corect

Tratament la cosmetica

Cu cel putin doua saptamani inainte de marele eveniment trebuie sa iei in considerare posibilitatea unui tratament la cosmetica.  O curatare si o hidratare intensa a tenului te vor ajuta sa ai o piele de invidiat. In acelasi timp, un ten care „a vizitat” salonul de cosmetica este un ten pe care machiajul va rezista mai mult timp si va arata mult mai bine.

In ziua petrecerii

Exfoliaza-ti pielea cu un gel scrub sau cu un gel de fata obisnuit dar cu o perie speciala pentru exfoliere. Acest tratament va indeparta celulele moarte si va permite cremei hidratante (pe care o vei aplica imediat dupa) sa patrunda mai bine in piele.

Fondul de ten

Dupa ce ai aplicat crema hidratanta, potrivita tipului tau de ten,  asteapta 10 minute si aplica fondul de ten. Intinde-l bine cu ajutorul degetelor sau cu al unui buretel usor umezit. Nu uita sa te dai cu fond de ten si pe buze si gat pentru a evita aspectul de masca.

Tips:  Make-up artistii recomanda ca pentru machiajul de seara sa se utilizeze un fond de ten intr-o nuanta mai deschisa decat culoarea pielii.

Anticearcanul

Acesta se aplica imediat dupa fondul de ten. Este de preferat un produs lichid pentru ca se intinde mai bine, nu creeaza impresia de aspect incarcat  si este mai usor de manevrat. Acesta se aplica atat in zona de sub ochi, cat si pe pleoapa superioara si arcada.

Pudra

Opteaza pentru o pudra translucida, care sa iti fixeaza machiajul fara sa iti incarce pielea si sa ii dea un aspect imbacsit. Aceasta se gaseste in magazinele de profil sau farmacii, intr-o singura nuanta. Pudra translucida nu schimba culoarea tenului tau ci ofera un aspect satinat, impecabil.

Machiajul ochilor  

Aplica ceva mai mult pudra in zona de sub ochi pentru a evita ca fardul de pleoape sa cada pe obraz si sa se impregneze in piele. Dupa ce ai fardat ochii, imprastie pudra de sub ochi cu o pensula speciala.

Fardeaza-ti ochii in functie de culoarea lor, dar tine cont si de tinuta pe care o vei purta.  Se poarta foarte mult culorile metalice, sidefate, asa ca le poti testa fara teama.

Atentie insa, daca vei pune accentul pe ochi, machiajul buzelor si al obrajilor trebuie sa fie cat mai natural.

 

Fardul de obraz

Acesta are rolul de a-ti armoniza trasaturile, de a corecta mici imperfectiuni, de a crea umbre, contraste si lumini si de a da un aspect perlat obrajilor. Fardurile in nuante de bej, crem, maron sunt cele mai indicate pentru un astfel de moment.  Evident, culoarea trebuie aleasa si in functie de forma fetei si culoarea tenului – pudra poate fi mata sau sidefata.   

Rujul

Rujul este produsul care se aplica ultima data. El trebuie ales in functie de restul machiajului si de preferintele tale. Daca ai pus accentul pe machiajul ochilor, buzele trebuie sa aiba o nuanta cat mai naturala, insa daca ochii sunt fardati in culori apropiate de culoarea tenului, opteaza pentru un ruj rosu intens. 

Tips: Pentru ca acesta sa dureze mai mult timp, maseaza buzele cu putin fond de ten, da-le cu un strat de pudra si abia apoi cu ruj.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare