Machiaj & Cosmetica

#pistrui #machiaj #cosmetica

Cum sa te machiezi daca esti pistruiata

Indiferent cat te-ai chinui si cu cata crema cu factor de protectie solara te-ai da, daca esti pistruiata stii ca vara, isi fac loc pe tenul tau si mai multi pistrui .

Nu este nimic rau in avea pistrui, multi barbati de altfel considera femeile pistruiate ca fiind sexy si atragatoare. Insa, daca aceste punctulete colorate ale pielii te streseaza prea mult, uite aici cateva trucuri care te vor ajuta sa le mai estompezi.

Fie vara, fie toamna, cu un machiaj special pentru tenul pistruiat, vei dobandi o imagine feminina si translucida de invidiat in doar cateva minute.

 

Ce te invata expertii?

 

Cei mai multi specialisti in make-up recomanda femeilor cu pistrui sa evite machiajul exagerat.  Chiar daca te gandesti ca mai mult fond de ten duce la o acoperire mai buna a lor, in realitate, lucrurile stau  invers: procedand astfel, nu faci decat sa creezi imaginea unei masti patate.

Astfel, daca ai pistrui iti trebuie de fapt foarte putin fond de ten sau crema coloranta pentru a uniformiza nuanta tenului si nimic mai mult.

Opteaza pentru fondul de ten solid, sub forma de stick. Acesta are o putere mai mare de acoperire si se intinde mai bine. De asemenea, aplica corectorul doar in zonele cu pistrui.

Alege fardurile in culori deschise si rujurile sidefate. In ceea ce priveste machiajul pentru tenul pistruitat, se merge foarte mult pe stilul natural.

Pentru a sublinia ochii, apeleaza la un creion moale, iar pentru a reda tenului un aspect cat mai sanatos si proaspat, ajuta-te de produsele cosmetice autobronzante.

Pentru o imagine mai glamour, foloseste-te de pudrele ce contin sidef.

Daca esti roscata si ai tenul pistruiat, aplica o pudra mai deschisa la culoare si apoi fondul de ten. Foloseste fardurile de obraz in tonuri calde, precum auriu, galben sau maro roscat. Aceste nuante capteaza mai bine lumina si confera mai multa stralucire tenului si parului.

Pentru un ten pistruiat este mai indicata o pudra autobronzanta decat un fard de obraz in tente rozalii.  Indreapta-ti atentia spre produsele cu irizatii care vor transfera  undele de lumina din zonele afectate in cele fara imperfectiuni.
In ceea ce priveste machiajul ochilor , alege un fard de pleope care sa sublinieze nuanta irisului. Indreapta-ti atentia spre culorile principale calde/reci. Stai departe de tonurile de maro, creeaza o confuzie a trasaturilor.

Fardurile de pleoape in culori tari precum si machiajul smokey eyes sunt foarte potrivite pentru tenul pistruiat.

Opteaza pentru gri, negru  sau piersica si stai departe de roz. Foloseste-te cu incredere de mascara. Genele tale vor capata astfel volum, vor fi mai alungite, captand astfel atentia.
 
Este important de retinut ca nu acoperirea pistruilor este scopul tau ci mai degraba distragerea atentiei de la ei. Astfel, aplica rimel negru pentru a-ti sublinia privirea, pudreaza-ti usor pometii cu un blush in tonuri deschise pentru mai multa luminozitate si foloseste un gloss sau ruj in nuanta aprinsa pentru un plus de mister.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului