Machiaj & Cosmetica

#ceara #cosmetica #epilat #epilare ceara #epilat ceara

Cum sa te epilezi cu ceara fara sa te doara

Visezi la o lume in care sa te epilezi cu ceara fara pic de durere? Dorinta ta se poate indeplini partial, daca tii cont de cativa factori responsabili cu intensificarea disconfortului in timpul indepartarii parului corporal nedorit.

Avantajele epilarii cu ceara sunt luate in seama de multe femei, care indura dureri intense, doar pentru a se bucura de o piele estetica si fina mai mult timp. In cazul in care te numeri printre ele, invata cum sa te epilezi cu ceara fara sa iti musti buza de jos de durere, deci sa suporti cu zambetul pe buze acest ritual de infrumusetare destul de chinuitor.


Lasa-ti parul sa creasca suficient

O greseala pe care multe femei care se epileaza cu ceara o fac este aceea ca nu asteapta ca parul corporal sa creasca suficient, pentru a fi smuls cu usurinta.

Cand firele de par sunt prea scurte, ele nu mai adera corect la stratul intarit de ceara, fiind necesare multiple aplicari. Temperatura ridicata a fasiilor fierbinti si indepartarea straturilor superioare ale pielii nu doar ca produc mai multa durere, ci pot provoaca si iritatii inestetice.


Testeaza ceara inainte de folosire

Solicita cosmeticianului sa testeze ceara pe pielea ta mai putin sensibila, inainte sa o aplice pe tot trupul, in special intre coapse.

Spune-i sa inceapa cu o mica portiune de pe mana si vezi daca nu cumva o aplica prea fierbinte sau daca iti provoaca reactii neplacute (poti fi alergica!). De multe ori, nu smulgerea parului din radacina este cea mai dureroasa parte a epilarii, ci temperatura prea ridicata a fasiilor de ceara si reactia sensibila a pielii tale.


Epileaza-te in afara perioadei menstruale

Inainte si imediat dupa menstruatie, durerile provocate de epilarea cu ceara pot fi chiar de 3-4 ori mai intense. De vina sunt fluctuatiile hormonale, care cresc sensibilitatea tesuturilor si intensitatea semnalelor transmise de terminatiile nervoase catre creier. Asteapta o saptamana dupa menstruatie pentru a te programa la salon.


Foloseste o bila antistres

Ia cu tine o "bila antistres", pe care o poti strange in palma in timpul epilarii. Iti va distrage atentia de la procesul epilarii si iti va oferi posibilitatea sa te manifesti cumva, cand te coplesesc senzatiile intense.


Cauta un cosmetician cu recomandari

Ca in orice meserie, exista cosmeticieni priceputi si atenti la confortul clientilor si cosmeticieni care au gratia si delicatetea unui Rottweiler. Cauta personal cu feedback pozitiv de la clienti in randul prietenelor tale sau pe internet!

Sursa foto: shesaidbeauty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare