Machiaj & Cosmetica

#bronz #piele #frumusete #stil

Cum sa scapi de petele provocate de bronz

Desi pare greu de crezut, poti ajunge la un moment dat sa iti doresti sa scapi de culoarea intensa a bronzului sau de petele ramase in urma folosirii cremei autobronzante. O alta problema cu care te poti confrunta este si cea a petelor ramase in urma spalarii si neintretinerii corecte a bronzului.

Si pentru ca acestea nu sunt usor de indepartat, ai nevoie de cateva trucuri.

Exfoliaza-ti pielea

Daca pielea ta este “accesorizata” cu pete de la soare sau autobronzant , intra sub dus, lasa pielea sa se inmoaie timp de 5 minute, aplica gel de dus si maseaza pielea cu o lufa doar in locurile patate. Lufa are rolul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii, asa ca exista mari sanse sa te bucuri de o nuanta uniforma.

Lotiune demachianta

Cu o crema demachianta si cateva dischete din bumbac ai sansa de a-ti reimprospata nuanta pielii. Aplica stropi de crema pe locurile patate, lasa-le sa actioneze 2 – 3 minute si apoi maseaza cu dischetele demachiante prin miscari circulare.

Ulei de bebelusi

Ca si lotiunea demachianta, uleiul pentru pielea bebelusilor iti va curata pielea de petele inestetice. Aplica 3 - 4 picaturi de ulei de bebelusi pe pielea patata si sterge-te apoi bine cu un prosop mai aspru.

Zeama de lamaie

Zeama de lamaie are proprietatea de a decolora epiderma. Aplica dischete demachiante imbibate in zeama de lamaie si maseaza pielea patata. Efectul se va vedea imediat dupa ce te vei clati cu apa calduta.

Apa calda si lapte

Umple jumatate de cada cu apa apoi toarna 1 – 2 litri de lapte. Stai in cada aproximativ 20 de minute. Dupa ce acizii si nutrientii din lapte au actionat, petele nedorite isi vor pierde din intensitate. Laptele actioneaza ca un balsam pentru piele, lasand-o moale si catifelata.

Crema sau fond de ten cu protectie solara

Daca ai nevoie de un rezultat instant, opteaza pentru varianta unui fond de ten mai deschis. Aplica mai intai putina crema hidratanta si apoi un strop de fond de ten pe care sa il intinzi bine. Este de preferat ca fondul de ten sau crema sa aiba factor de protectie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare