Machiaj & Cosmetica

#unghii #ros #obicei #prost #stil #ingrijire #maini

Cum sa scapi de obiceiul de a-ti roade unghiile

Rosul unghiilor este un obicei urat si in acelasi timp greu de indepartat. Daca adesea iti rozi unghiile pentru a scapa de plictiseala sau stres, risti sa faci din acest gest un tic care iti va aduce numai probleme. In timp, unghiile tale vor capata un aspect urat, vor ramane prea scurte si rosii de inflamatie , plus ca ii dai metabolismului tau, iar metabolismul tau va avea de luptat cu mii si mii de germeni si bacterii. Iar, in vremurile astea in care bantuie diversi virusi ce aduc gripa porcina si alte boli, chiar crezi ca este cazul sa risti?

Mai mult ca sigur ca nu! Si ti-ai dori teribil de tare sa scapi de acest obicei prost. Tinand cont de sfaturile expuse mai jos si cu multa vointa, acest lucru este chiar usor. Afla cum, citind in cele ce urmeaza pasii care te vor dezvata de obiceiul de a-ti roade unghiile.

 1 Fii sincer cu tine insuti

Unghiile tale sunt atat de scurte pentru ca asa iti place tie sau pentru ca nu te mai poti opri din ros, desi ti-ar placea la nebunie sa le porti lungi? Daca pur si simplu esti nevoit sa porti unghiile scurte pentru ca jobul iti cere lucrul acesta sau mai mult de atat, asa iti place tie, este ok. Dar sa le rozi cu sarg si constinciozitate, doar pentru ca nu te poti abtine, asta nu mai este bine.

Doresti sa ai unghiile scurte, tine la indemana o trusa cu forfecute, pile si alte ustensile neceasare aranjarii lor. Si atunci cand te streseaza o pielita sau o unghie care s-a rupt nu incepe sa o rozi. Ia mai degraba pila si repara raul facut.


2 Fa dezirabilul mai putin dezirabil

Daca nu te-ai putut abtine si ti-ai ros totusi unghiile, acopera urmele. Tine-ti unghiile acoperite cu oja. O data la cateva zile schimba si culoarea. Incearca sa mentii un aspect ingrijit al mainilor tale si atunci cand iti mai vine pofta sa rozi, uite-te atent la ele. Cand le vei vedea asa frumoase si ingrijite, iti va trece impulsul de a musca din ele.

3 Inlatura ispita

Incearca sa faci mestecatul unghiilor mai putin „gustos”. Exista o oja special creata pentru asa ceva, care cu un gust groaznic perfect pentru a te ajuta sa te dezveti de acest obicei. Cand vei simti un gust amar in gura, nu vei mai avea intentia sa le gusti. Daca crezi ca te-ar ajuta, da o fuga pana la farmacie si incearc-o.

4 Pune-ti unghii false

Daca toate celelalte incercari au esuat, pune-ti unghii false. Pe langa faptul ca obtii o manichiura frumoasa si de efect, materialul din care sunt facute este atat de tare, incat experienta „mestecatului” va fi una foarte neplacuta. Mai mult ca sigur vei prefera sa incetezi cu acest obicei, pentru a nu risca sa-ti rupi dintii. Ai grija insa, purtate o perioada indelungata, aceste unghii facute dintr-un material acrilic vor produce daune unghiilor tale adevarate. Cel mai bine, fa o pauza  de o luna macar si ia-o de la capat, daca nu ai reusit pana acum sa renunti la acest obicei.

5 Cui pe cui se scoate

Cea mai buna metoda de a scapa de un obicei este sa-l inlocuiesti cu altul nou. Ai grija insa cand te decizi asupra lui. Sa inlocuiesti rosul unghiilor cu gestul de-ati aprinde o tigara, de exemplu, nu este tocmai varianta cea mai buna. Poti in schimb sa-ti hidratezi mainile sau buzele mai des, aplicand crema de maini sau strugurel.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului