Machiaj & Cosmetica

#manichiura #oja #cum sa-ti faci unghiile

Cum sa scapi de bulele de aer din oja cand iti faci manichiura

Te alegi frecvent cu bule de aer pe suprafata unghiilor dupa ce te dai cu oja? Aceasta poate fi o problema destul de mare cand iti faci manichiura si te astepti ca rezultatul sa fie neted si uniform. Afla care sunt motivele din spatele unui rezultat nesatisfacator dupa ce aplici oja de unghii si cum poti evita ca acest lucru sa se mai intample in viitor!

Cauzele aparitiei bulelor de aer in oja

Exista o serie de cauze ale aparitiei bulelor de aer in oja dupa ce o aplici pe unghii, printre care se numara folosirea unui produs de proasta calitate sau expirat, scuturatul recipientului cu oja inainte, umiditatea de la nivelul unghiilor cand ai aplicat lacul de unghii, prea multe straturi suprapuse de oja sau lipsa unui strat de baza protector.

Sunt multe aspecte de care este bine sa tii cont cand iti faci singura manichiura. In caz contrar, sa nu te surprinda ca rezultatul nu este tocmai desprins parca din revistele de beauty.

Manichiura fara bule de aer

Nu doar tehnica este importanta atunci cand vrei sa eviti aparitia bulelor de aer in oja, ci si calitatea produsului pe care il folosesti. Asigura-te ca mainile tale sunt perfect curate si uscate (in caz contrar, mai curata unghiile o data cu acetona, pentru o mai buna degresare a lor). Aplica apoi un strat de baza protector, cel mai important secret pentru o oja aplicata uniform, fara denivelari si acumulari inestetice pe alocuri.

Pana se usuca stratul de baza, ia sticla ojei preferate si ruleaz-o usor in palme. Este foarte important sa nu o scuturi, intrucat vei crea deja perne de aer in interiorul produsului. Cand aplici oja, nu le observi, insa ele devin foarte vizibile dupa uscare.

Un alt pont important este sa eviti sa folosesti o oja cu consistenta groasa, deoarece te vei alege aproape intotdeauna cu bule de aer pe unghii. Poti utiliza un produs special de subtiere a ojei, daca nu te poti desparti inca de ea (nu adauga niciodata acetona in oja, intrucat isi va pierde rezistenta, nuanta si proprietatile).

Aplica oja rapid, cu miscari lungi, de la baza spre varfuri. Daca sunt necesare doua aplicari, asteapta pana cand primul strat se usuca in mod complet, inainte sa il intinzi pe al doilea.

Acum asteapta cel putin 10-15 minute pana cand oja adera bine unghiei, apoi aplica un lac de unghii stralucitor, care sa ii creasca rezistenta si sa ii confere un luciu fermecator. Daca si dupa toti acesti pasi observi bule de aer in oja, inseamna ca a sosit momentul sa o inlocuiesti cu una noua!

Foto:buzzle.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare