Machiaj & Cosmetica

#modele manichiura #manichiura #manichiura ombre

Cum sa iti faci o manichiura ombre uimitoare, in doar cateva minute

Unghiile ombre sunt un tip de manichiura in tendinte in acest sezon, care creeaza un efect surprinzator, de aceea sunt ideale si pentru Sarbatorile de iarna. Manichiura ombre se caracterizeaza printr-o culoare deschisa la baza unghiei, care se combina treptat cu o culoare inchisa, pana la varf. Iata cum iti poti realiza singura aceasta manichiura, in doar cateva minute:

1. Pregateste-ti unghiile

Inainte de a aplica lacul, este foarte important ca unghiile sa fie perfect curate si curatate. Inmoaie-le intr-un bol cu apa calda, apoi sterge-le bine pentru a elimina orice urma de ulei sau alte impuritati. Taie-le cat mai scurt, pileste-le in forma dorita, apoi impinge cuticulele. Nu le taia, deoarece acestea vor creste si mai mult.

2. Aplica straturile de lac

Mai intai, aplica pe unghii un strat de lac baza, care are rolul de a netezi suprafata unghiei, dar ajuta si la fixarea ojei colorate mult mai bine.

Asteapta cateva minute pentru ca acesta sa se usuce, apoi aplica oja colorata de baza, in doua straturi. Ai grija ca aceasta baza sa fie o culoare opaca, in special la baza unghiei. Culoarea inchisa din varful unghiei va putea acoperi imperfectiunile minore, dar la baza acesteia nu vei mai putea face nimic daca nu aplici corect lacul.

3. Combina culorile

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este sa combini culoarea de baza cu cea de-a doua nuanta pana cand se omogenizeaza perfect. Imbiba un burete micut in lacul obtinut, apoi tamponeaza usor varful unghiilor gradat, pana cand vei obtine efectul si culoarea dorita. Asigura-te ca dupa fiecare aplicare lasi lacul sa se usuce foarte bine.

4. Da stralucire unghiei

La final, dupa ce unghiile s-au uscat perfect, aplica un strat de lac transparent pentru a le da stralucire si pentru a le proteja cat mai bine.

Ar putea fi necesar sa aplici mai multe straturi de lac transparent, deoarece tehnica aplicarii ojei cu buretele poate lasa imperfectiuni la suprafata unghiei.

Sursa foto: whatiwore.tumblr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare