Machiaj & Cosmetica

#ingrijire #stil #frumusete #piele #uscata #ulei esential #sebum #hidratare #crema solara

Cum sa ingrijesti pielea uscata

Pentru a fi o aparitie de senzatie nu este de ajuns doar sa porti o rochie frumoasa  sau un machiaj bun. Pielea este o componenta importanta in arsenalul tau de seductie. Ca atare nu este cazul sa o neglijezi, mai ales acum cand iarna a luat sfarsit.

Pe parcursul sezonului rece, pielea este foarte fragila fiind lipsita de aparare in fata deshidratarii. Din cauza umiditatii mult mai scazuta iarna decat pe perioada verii, nivelul de hidratare al pieliii tale atinge cote periculoase.  De aici si senzatia de piele uscata , aspra si crapata. Ce poti face in aceste conditii? Fii atenta la trucurile de mai jos si afla cum poti avea o piele frumoasa fara batai de cap.

1 Alege intotdeauna produsele potrivite. O piele uscata are nevoie de o ingrijire pe masura. Astfel, apeleaza la produsele care contin ingrediente precum avocado, jojoba, ulei de masline, alge de mare sau musetel. Aceste substante hidrateaza pielea foarte bine si o fac moale si catifelata. Mai mult decat atat, daca stii ca pielea ta este foarte uscata in general, in aceasta perioada poti apela  si la un produs mai puternic cum ar fi untul de corp. Acesta este foarte eficient, mai ales daca este folosit dupa baie, cand toti porii sunt deschisi. Este indicat sa stai departe de produsele cosmetice care contin chimicale puternice. Acestea seaca uleiurile naturale ale pielii, adica sebumul, distrugand astfel bariera ei de protectie.

2 Pastreaza temperatura potrivita. Atunci cand faci dus sau baie incearca sa eviti apa fierbinte deoarece are rolul de a indeparta uleiurile hidratante naturale ale pielii. Sebumul are functia unui burete care retine umiditatea necesara hidratarii corecte a pielii. Daca acesta lipseste si hidratarea dispare. De aceea este indicat sa faci baie cu apa calduta, potrivita. De asemenea, este bine sa eviti se petreci prea mult timp in cada. Contactul prelungit cu apa accelereaza pierderea sebumului. Insa, daca esti o fana a bailor prelungite de relaxare, apeleaza la un ulei de baie mai puternic pe baza de jojoba, ulei de avocado, masline si vitamina E.

3 Evita sapunurile traditionale. Sapunurile traditionale contin anumite substante care pot dauna pH-ului natural al pielii. Pentru a mentine un echilbru, inlocuieste mai bine sapunul cu un cleanser special pentru piele sensibila care sa contina un pH neutru si care sa fie hipoalergenic.  De asemenea, stai departe si de produsele pe baza de spuma deoarece nu ofera pielii posibilitatea de a retine umezeala. Pentru o si mai buna hidratare, dupa curatare foloseste si o crema hidratanta pentru corp. In zone mai dificile precum coatele, genunchii sau talpile, aplica si ulei de masline sau de soia. Pentru un efect maxim, foloseste acest ulei seara si lasa-l peste noapte pentru a intra si mai bine in piele.

4 Hidrateaza pielea dupa epilare. Pielea picioarelor este cea mai predispusa uscarii si asta deoarece contine foarte putine glande care produc sebum. Efectul este si mai vizibil dupa epilare, cand stratul de celule moarte este indepartat o data cu parul.  Acest strat are un rol de protectie, iar pielea isi pierde din hidratare odata ce acesta dispare. Tocmai de aceea, este indicat sa folosesti imediat dupa epilare o lotiune cu un grad ridicat de hidratare si sa stai departe de produsele care contin alcool si usuca pielea.

5 Mananca sanatos. Evita produsele precum cofeina, tutunul, alcoolul sau ciocolata. Acestea au efect diueretic absorbind astfel orice urma de hidratare. In loc sa consumi cafea sau alcool, bea mai bine 8 pahare de apa pe zi. De asemenea mananca alimente care contin fie cereale si diferite seminte precum nucile, migdalele, fisticul sau alunele, fie legume galbene si portocalii deoarece contin beta-caroten si antioxidanti si alimente bogate in sulf :  usturoi, ceapa, oua.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare