Machiaj & Cosmetica

#gomaj #pudra #piele #ten #baton corector #fond de ten #acnee #cosuri #sanatate

Cum sa ascunzi cosurile

Ah cosurile! Cate batai de cap si probleme creeaza aceste mici puncte rosii care apar iar si iar, tocmai pe fata. Pot aparea exact cand te astepti mai putin, in momente in care ar trebui sa arati impecabil, cum este prima intalnire sau propria nunta. Indiferent care este cauza declansatoare, cosurile creeaza o stare de dinconfort oricarei persoane.

Pentru ca este imposibil sa faci cosurile sa dispara intr-un timp foarte scurt, iata cateva metode prin care poti sa le ascunzi.

Pasul 1: curatarea pielii

Inainte de a incepe sa-ti ascunzi cosurile, incearca un tratament dermatologic. Este o etapa premergatoare, de care ar trebuie sa tina cont orice persoana care se confrunta periodic cu acneea. De asemenea, nu stoarce cosurile. De fapt, presiunea pe care tu o exerciti la nivelul pielii raspandeste produsul iritant pentru derma pe o suprafata mai mare. Mai mult decat atat, pentru ca tu presezi pielea cu putere iti apar petele rosii si ulterior cicatricele.

Este inutil sa faci la nesfarsit gomaj dupa gomaj. Produsele abrazive nu vor face decat sa-ti irite pielea, fara sa te scape de problema initiala.

Spala-te in fiecare dimineata si seara cu un produs special adaptat tenului acneic, de preferat dermatocosmetic. Completeaza actiunea lui cu un ser special care usuca acneea si izoleaza bacteriile de la suprafata pielii. Daca nu stii ce produs sa folosesti, cere sfatul unui medic dermatolog .

Pasul 2: batonul corector – arma secreta

Odata ce cosurile sunt ingrijite zilnic, trebuie sa inveti sa le ascunzi. Pentru a duce la bun sfarsit procedura de camuflaj ai nevoie si de „arma” cea mai puternica: batonul corector. Acesta este necesar in special in cazul unor cosuri mai vizibile.

Truc: acopera-ti punctele rosii cu putin fard verde. Verdele intensifica nuanta fondului de ten si permite neutralizarea rosului. Dar, pentru ca aceasta culoare sa se amestece natural cu cea a pielii, amesteca in prealabil verdele cu putin baton corector sau fond de ten . Atentie! Nu sunt aceleasi farduri pe care le folosesti si in fardarea ochilor.
De asemenea, bejul este mai potrivit sa acoperi un cos, chiar daca la prima impresie ti se va parea o nuanta prea deschisa.  

Avantajul unui creion corector? Se aplica direct, fara sa intinzi. Ai grija insa la cantitatea pe care o folosesti. Abuzand de prea mult corector, risti sa subliniezi cosurile, nu sa le ascunzi. Daca vrei sa ascunzi un cos in jurul caruia pielea s-a uscat, nu aplica direct corector peste el,  pentru ca nu vei face decat sa atragi atentia asupra lui. Mai intai hidrateaza zona, apoi aplica batonul corector.

Pasul 3: aplicarea fondului de ten

Dupa ce ti-ai „camuflat” cosurile, intregeste aspectul general cu ajutorul fondului de ten. Incepe prin a-ti achizitiona un fond de ten matifiant sub forma fluida adaptat nevoilor tale (exista produse special create impotriva sebumului). Uita-te cu atentie daca produsul este antibacterian si testat dermatologic.

Daca pielea ta are tendinta acneica intr-un grad mai redus, alege o crema hidratanta nuantatoare in locul fondului de ten clasic. Aceasta iti va corecta micile imperfectiuni si va preveni aparitia cosurilor, nuantand tenul intr-un mod natural.

Pasul 4: fixarea machiajului cu o pudra translucida

Pudra este partea finala, insa nu este obligatorie. Ea iti va permite unificarea culorii fondului de ten si fixarea corectorului. Este eficienta in cazul tenului gras, pentru ca absoarbe sebumul si da pielii un aspect neted.
O pudra translucida este mult mai eficienta in aceasta situatie, in comparatie cu una mata. Aceasta fixeaza fondul de ten, fara sa incarce prea tare tenul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului