Machiaj & Cosmetica

#sfaturi frumusete #ingrijire #frumusete #gravida

Cum sa arati perfect cand esti gravida! 5 problemele de frumusete cu care te poti confrunta

Exista si o parte urata a celei mai frumoase perioade a vietii unei femei, si anume sarcina. In cele noua luni in care isi poarta in pantece pruncul, porii se dilata, pielea se usuca, ba chiar apar cosuri inestetice. Exista solutii pentru orice, asdar iata cum pot fi combatute toate aceste necazuri:

Pielea uscata

In general, pielea este cam singura parte a corpului care sufera tranformari pozitive in perioada sarcinii. De cele mai multe ori, ea devine catifelata si mai stralucitoare, ceea ce ii face pe multi sa spuna despre femeile gravide ca sunt mai frumoase. Exista insa si momente mai putin fericite si vorbim aici despre zilele reci de iarna, cand pielea isi pierde din elasticitate si devine uscata. Solutia este o crema naturala, fara parabeni. Uleiul de baie, precum cel din samburi de palmier si nuca de cocos, este si el extrem de util.

Par fragil

Exista putine produse de styling 100% naturale, intrucat acestea trebuie sa contina polimeri pentru a le face mai puternice. O solutie utila ar fi o tunsoare bob sau cu parul cat mai scurt, mult mai usor de ingrijit si in acelasi timp de aranjat. Pentru parul uscat si despicat e bine sa se foloseasca uleiuri naturale, precum cel de argan sau cel ce cocos, care sa ii confere stralucire.

Alimentatia din timpul sarcinii contribuie si ea in mare masura la aspectul parului. Consumul zilnic de alimente bogate in proteine, caroten, acizi grasi esentiali, fier, siliciu, zinc, vitaminele B, C si E vor face parul sa arate viguros si sanatos.

Vergeturi

Untul de shea este un leac ideal pentru a preveni vergeturile din timpul sarcinii. Nu o spunem noi, ci dermatologii. E important insa ca produsul sa fie organic, intrucat nicio crema care contine chimicale nu este indicat sa fie aplicata pe piele. Compusii chimici patrund rapid in epiderma si ajung in sange, ceea ce ar putea cauza dezvoltarii fatului.

Calcaie crapate

O alta problema cu care se confrunta femeile insarcinate o reprezinta calcaiele crapate. Pentru a scapa de pielea uscata, picioarele trebuie inmuiate seara intr-un lighean cu apa calda, apoi calcaiele unse cu o crema de castane sau cu ulei hidratant de cocos.

Transpiratie excesiva

Din pacate, gravidele transpira foarte mult. Si cum orice produs patrunde in piele risca sa afecteze si bebelusul nenascut, e recomandat sa fie folosite deodorante fara parabeni sau aluminiu. Nu trebuie ignorat nici deodorantul natural, preparat in casa, din bicarbonat de sodiu si apa.

Sursa foto: jenite.bg

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare