Machiaj & Cosmetica

#ten matur #make-up #riduri #machiaj

Cum sa arati mai tanara cu ajutorul machiajului

Linii fine, riduri, piele terna, toate acestea sunt transformari normale prin care trece pielea ta atunci cand inaintezi in varsta. Invata sa te bucuri de fiecare etapa din viata ta "pacalind" timpul cu ajutorul catorva trucuri care tin de machiaj.

 

Pasul 1. Nu folosi machiajul in exces

Exista o conceptie gresita conform careia cu cat inaintezi in varsta, cu atat trebuie sa folosesti mai mult machiaj. Nu este vorba de cantitate, ci de calitatea produselor pe care le alegi. Opteaza pentru o gama de produse care sa se potriveasca tenului matur, pentru ca acestea sunt special concepute pentru a estompa micile defecte sau ridurile.

Machiajul in exces este unul dintre agentii care cauzeaza aparitia liniilor fine, imbatraneste pielea, facand-o sa para terna si te face, de fapt, sa arati mai in varsta decat esti. Foloseste texturi fluide, pentru ca acestea iti vor oferi un ten radiant, care te va intineri automat cu cativa ani.

Pasul 2. Alege in mod corect fondul de ten

Fondul de ten este baza machiajului, iar aspectul fetei tale depinde foarte mult de textura acestuia. Ca in cazul tuturor produselor, opteaza pentru un fond de ten care sa corespunda tenului matur si problemelor cu care se confrunta pielea ta, daca este cazul. De asemenea, daca la 20 de ani calitatea produselor nu se observa atat de mult, tenul matur are nevoie de ingrijire si un produs calitativ.

Fondul de ten pentru o piele matura contine ingredienete care reflecta lumina, facand tenul tau sa para mai tanar. Alege un fond de ten hidratant, care prezinta factor de protectie solara . In ceea ce priveste corectorul, alege unul intr-o nuanta putin mai deschisa decat tenul tau, pentru a acoperi liniile fine. Daca ti-ai fixat machiajul cu ajutorul pudrei, evita reaplicarea acesteia pe parcursul zilei, pentru ca un strat prea gros iti va accentua ridurile.

Pasul 3. Nu exagera cu machiajul ochilor

Pielea din jurul ochilor este foarte sensibila si de asemnea, liniile fine apar imediat in aceasta zona. Cu cat inaintam in varsta, datorita transformarilor prin care trece aceasta zona, ochii incep sa para mai mici. Scopul tau este sa folosesti nuante care sa ii puna in evidenta. Evita culorile inchise, pentru ca acestea micsoreaza ochii. Rezuma-te la a folosi culori mai deschise, inlocuieste creionul negru de ochi cu unul intr-o nuanta mai deschisa si aplica un strat fin de mascara.

Pasul 4. Alege farduri cu o textura cremoasa

Fardurile pudra au tendinta de a arata mult prea puternic pe o piele mai matura, in schimb cele cremoase iti lumineaza fata, avand chiar proprietati hidratante. Daca fardurile pudra au tendinta sa "intre" in liniile fine, accentuandu-le, cele crema au exact efectul opus.

Pasul 5. Foloseste nuante deschise pentru ruj

Cu cat inaintam in varsta, buzele nu mai sunt atat de pline si isi pierd din volum. Intentia ta este sa le improspatezi putin. Evita rujurile mate, in special nuantele de maro. Acestea nu numai ca nu iti complimenetaza buzele, dar evidentiaza si liniile fine. Opteaza pentru rujuri cremoase, in culori mai deschise si pentru glossuri.

Pasul 6. Nu iti pensa excesiv sprancenele

Incearca sa nu iti pensezi excesiv sprancenele, pentru ca ai sanse sa nu mai creasca la loc atat de repede. Mentine o forma naturala si retuseaza-le cu un specialist. Evidentiaza-le cu ajutorul unui creion pentru sprancene , dar ai grija sa obtii un rezultat aproape de cel natural, pentru ca altfel risti sa iti creezi un look foarte artificial.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare