Machiaj & Cosmetica

#machiaj #make-up #cosmetice #produse cosmetice #luciu de buze

Cum sa alegi un luciu de buze perfect

Desi in teorie pare simplu, atunci cand mergi la cumparaturi si trebuie sa alegi un luciu de buze potrivit nevoilor tale constati ca procesul de selectie nu mai este la fel de usor. Ingredientele care stimuleaza productia de colagen sau iritantii naturali care umfla discret buzele sunt secretele multor produse performante de acest gen, care in mod normal nu ar trebui sa iti cauzeze reactii adverse neplacute. Preventiv, afla care sunt caracteristicile sigure ale unui luciu de buze perfect.

Pretul sau renumele firmei care insotesc luciul de buze disponibil pe raft nu sunt reperele in functie de care sa faci cea mai buna alegere pentru tine.

1. Ingrediente naturale

Dupa cum bine stii, cosmeticele care contin cat mai multe ingrediente naturale sunt cele care iti aduc cele mai multe beneficii sanatatii. Prin urmare, verifica daca luciul de buze care te atrage are in compozitie mentol sau camfor (substanta extrasa din rasina copacului Cinnamomum camphora), doua ingrediente speciale care iti ajuta buzele sa se umfle (sa castige volum), fara sa le afecteze sanatatea.

Alte elemente benefice pe care sa le urmaresti sunt acidul folic si vitamina C, care sporesc circulatia sanguina in zona si le ajuta sa iasa in evidenta ore in sir.

2. Peptidele

Cauta un luciu de buze care sa contina peptide, substante care stimuleaza productia de colagen in corp, fara ca buzele tale sa isi piarda din mobilitate sau sa sufere iritatii . In acelasi timp, peptidele au un efect intens de hidratare.

3. Antioxidanti si retinol

La fel de util se va dovedi un luciu de buze cu antioxidanti si retinol, doua ingrediente care iti protejeaza buzele de influenta factorilor externi si previn imbatranirea. Produsele care au in compozitie vitamina A, C si E, de pilda, sunt de asemenea concepute pentru a atenua liniile fine pentru o imagine mai tanara.

4. Agenti hidratanti

In fine, o ultima calitate esentiala a luciului de buze este continutul de agenti hidratanti, care sa hraneasca pielea sensibila si sa o protejeze impotriva diverselor afectiuni. Multe tipuri de luciu de buze cu efect de crestere in volum a buzelor, in special cele persistente, iti pot lasa buzele uscate si rigide. In consecinta, tu vei avea tendinta sa le umezesti si limba si sa indepartezi stratul de luciu, lasand vantul si impuritatile sa produca iritatii neplacute.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului