Machiaj & Cosmetica

#machiaj #fond de ten

Cum sa alegi fondul de ten

Fondul de ten are rolul de a oferi tenului un aspect mai placut printr-o culoare uniforma, de a-l hidrata si, cel mai important, de a-ti proteja pielea de praf si raze ultraviolete .

Nu ai inca un fond de ten , dar vrei sa achizitionezi unul? Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand pleci in cautarea fondului de ten perfect.

Pasul 1 – Afla ce tip de ten ai

Ai tenul gras, mixt sau uscat? Cauta un fond de ten care sa raspunda nevoilor pielii tale. Un fond de ten pentru ten uscat, aplicat pe un ten gras (sau invers)  va avea un aspect cel putin neplacut.

Pasul 2 – SPF

Majoritatea fondurilor de ten au in compozitia lor substante care ofera pielii protectie impotriva razelor ultraviolete. De asemenea, cu cat tenul tau este mai deschis, cu atat este mai indicat ca SPF-ul (Sun Protection Factor) sa fie mai ridicat. Astfel, pentru persoanele cu pielea foarte deschisa este indicat un fond de ten cu factor de protectie SPF 25+.

Pasul 3 – Alege nuanta fondului de ten in functie de culoarea pielii

Fondul de ten nu trebuie sa arate ca o masca, ci sa ofere chipului tau un aspect cat mai natural. Testeaza nuantele pana cand o gasesti pe cea care se muleaza perfect pe culoarea naturala a pielii tale. Imagineaza-ti cum ar fi sa ai tenul de o culoare, iar gatul si urechile de o alta culoare.

Pentru a face cea mai buna alegere, testeaza fondul de ten pe fata (nu pe gat sau podul palmei), la lumina naturala. Daca magazinul nu are un geam prin care sa patrunda lumina, aplica fondul de ten si iesi afara pentru a verifica nuanta (poarta in geanta o oglinda mica). In momentul aplicarii, este bine sa intinzi produsul foarte bine, atat pe fata, cat si pe gat si decolteu .

Pasul 4 – Ce aleg: fond de ten mat sau sidefat?

Daca ai un ten gras sau cu tendinte de ingrasare, alege un fond de ten mat. Acesta are un continut mai mare de pudra cu rolul de a atenua din luciul inestetic. Fondul de ten sidefat este potrivit doar pentru persoanele cu ten mixt sau uscat pentru ca le confera putina stralucire. In general, acesta este bine sa fie purtat numai seara sau la evenimente speciale (filmari, nunti, sedinte foto etc).

Pasul 5 – Care este mai bun: fondul de ten fluid sau compact?

Fondul de ten fluid are, de obicei, o acoperire medie. Acesta este pe baza de apa (pentru tenurile grase) sau pe baza de ulei (pentru tenurile uscate).

Fondul de ten compact are un grad mare de acoperire, fiind perfect pentru persoanele cu un ten matur sau gras. Se aplica cu un buretel special si trebuie aplicat in strat subtire pentru a evita aspectul de masca.

In functie de tipul de ten pe care il ai si gradul de acoperire pe care ti-l doresti, opteaza pentru unul dintre aceste doua tipuri de fond de ten.

Citeste mai mult:

Hidratarea potrivita, in functie de tipul de ten

Machiajul ochilor, sgaturi de la un make-up artist

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare