Machiaj & Cosmetica

#sprancene #sprancene perfecte #obtinere sprancene perfecte #pensare #tehnici pensare #sfaturi pensare

Cum sa ai sprancene perfecte: 8 ponturi!

Desi adesea neglijate, sprancenele sunt cartea ta de vizita, asadar necesita o ingrijire speciala. Exista nenumarate produse care te pot ajuta sa obtii sprancenele perfecte, iar cand nu stii cum sa le folosesti, te ajuta specialistii si vedetele. Iata cateva ponturi:

1. Alege cu grija nuanta sprancenelor. Pare un detaliu putin important, dar dimpotriva, este esential. "Nuanta trebuie sa fie aceeasi cu cea mai inchisa nuanta de par de pe cap. O nuanta mai inchisa face ca sprancenele sa para mai dense, mai pline", spune Lisa Potter Dixon, make-up artist pentru revista britanica "Red".

2. Pregatirea pensarii. Nu este suficient sa te postezi in fata oglinzii cu o penseta si in cinci minute esti gata! Daca nu apelezi la un profesionist, atunci pregateste zona sensibila a sprancenelor cu o crema hidratanta.

3. Sprancenele pronuntate, dar aranjate, ingrijite au revenit in trend in ultimele sezoane, asa ca pastreaza un look cat mai natural. "Cu cat sprancenele sunt mai dese, cu atat dai impresia de tinerete, asa ca ingrijeste-le si lasa-le sa creasca", spune Seeta, un guru in domeniu.

4. Echilibru, nu copie fidela. Am stabilit deja ca sprancenele nu sunt identice, insa este nevoie de ajutor pentru a obtine forma perfecta. "Cel mai important este echilibrul. Masoara sprancenele cu un creion si asigura-te ca incep la baza nasului si se sfarsesc dupa coada ochiului. Cele care sunt prea apropiate iti micsoreaza ochii sau daca sunt prea departate vor da impresia unor ochi mici, stricand echilibrul general al fetei", explica Vanita Parti, de la Blink.

5. Pensare aproape zilnica. Intre vizitele la salon nu trebuie sa uiti de sprancene. Foloseste o penseta buna, de calitate, pentru a smulge singura cate un fir rebel care iti ameninta forma perfecta.

6. Creion sau pudra? Cand este nevoie, sprancenele pot fi "ajutate" cu produse cosmetice speciale. Specialistii recomanda pudra pentru o conturare cu un aspect natural, insa creionul, aplicat perfect, asigura un look perfect pentru intreaga zi.

7. Piaptana sprancenele! Nu ti se pare un lucru important, dar make-up artistii spun ca este esential. O perie speciala este o ustensila ieftina si care te va tine multi ani, iar utilitatea ei o vei vedea de la prima folosire.

8. Dupa pensat. Zona sprancenelor este expusa iritarii, asa ca, dupa pensare, nu ar fi rau sa o tratezi putin. Este recomandata o crema pe baza de aloe si/sau arnica, aceste plante avand proprietatea de a calma roseata si inflamatia.

Suport foto: bellasugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului