Machiaj & Cosmetica

#make-up #ochi #luminozitate

Cum sa ai ochii si mai luminosi

Sa-ti scoti ochii in evidenta cu ajutorul machiajului este relativ usor odata ce stapanesti bine tehnicile de baza in arta make-up-ului. Insa, daca ti s-a intamplat sa te uiti in oglinda si sa ai impresia ca lipseste ceva, ca n-ai atins perfectiunea desi ai urmat pasii intocmai, atunci este momentul sa inveti si cateva trucuri pentru a-ti face ochii si mai luminosi.

Sunt mai multe posibilitati pe care sa le poti incerca, atunci cand vrei sa-ti luminezi ochii cu ajutorul machiajului. Insa, inainte de a te hotari ce tehnica  sa adopti, trebuie sa tii cont si de un set de principii bine definite pentru a te asigura ca efectul este unul maxim.

In primul rand asigura-te ca zona din jurul ochilor este tot timpul un pic umezita pentru a avea astfel posibilitatea de a repara rapid micile greseli.

Asigura-te ca dormi tot timpul suficient pentru a evita astfel sa-ti apara cearcane sau pungi sub ochi. Nu uita sa aplici o lotiune pentru protectie solara in jurul ochiilor si asta pentru ca aceasta zona este foarte sensibila. Chiar daca crezi ca aceste mici detalii nu au nicio treaba cu luminatul ochiilor prin machiaj, sa stii ca succesul operatiunii tale depinde foarte mult de acesti pasi pregatitori.  Acum fii gata sa-ti luminezi ochii in cateva secunde.

Pentru inceput, este foarte important sa acoperi micile imperfectiuni ale tenului. Pentru asta este necesar sa folosesti un baton corector in zona din jurul ochilor atat sub ochi cat si pe pleope. Asigura-te ca sprancenele tale sunt definite clar. Creionul dermatograf  este esential atunci cand vrei sa creezi niste ochii luminosi.www.eye-make-up-tips.com

Multe femei prefera creionul alb cu sclipici pentru a aduce mai multa luminozitate ochilor. Capata nuante metalice si par mai mari. Acelasi efect il are insa si creionul roz sau in culoarea piersicii, deci il poti folosi si pe acestea. Daca ai ochii caprui, o alegere potrivita ar fi creionul dermatograf de un albastru profund.

Trage o linie cu creionul dermatograf in partea de jos a ochiului, cat si pe partea superioara unindu-le spre nas. Folosind un eyeliner dedesubtul liniei sprancenei poate aduce un plus de stralucire. Asigura-te ca unesti bine linia si aplica putin fard stralucitor in colturile interioare ale ochiului pentru efect mai puternic.

Este foarte importanta si nuanta de fard pe care o alegi atunci cand vrei sa-ti luminezi ochii. Cea mai buna modalitate pentru a afla culoarea potrivita este sa alegi nuantele care se opun culorii naturale a ochiilor tai.  De asemenea, daca pata de culoare a ochiului este alba atunci aplica un fard alb stralucitor, iar daca aceasta este aurie, atunci tonurile de bronz ti s-ar potrivi perfect. Un fard de pleoape cremos in nuanta perlei aplicat pe partea inferioara a ochiului si pe arcada are de asemenea efectul de a mari ochiul si de-al face mai luminos.

Pentru ochii albastri, nuantele de rosu sunt excelente pentru a aduce lumina, in timp ce ochii verzi se pun in evidenta usor cu ajutorul tonurilor de purpura.

makeuptalk.com

Pentru si mai multa luminozitate alege sa folosesti doua nuante de fard, unul deschis si unul inchis. Ai grija insa ca ambele culori sa se potriveasca cu nuanta tenului tau. Daca nu poti sa-ti dai seama clar ce culoare are tenul tau, indreapta-ti atentia spre nuantele liliachii, care se potrivesc cu orice tip de ten.

Nu este obligatoriu sa alegi un stil de machiaj elaborat pentru a-ti scoate cu adevarat ochii in evidenta. Insa, pentru orice stil ai opta, ai grija ca genele tale sa fie bine curbate. Cu cat acestea sunt mai intoarse cu atat ochii tai se deschid mai mult si capata si mai multa lumina.
 

Foto : www.hairandmakeupblog.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului