Machiaj & Cosmetica

#fiica #secretele frumusetii

Cum iti inveti fiica secretele frumusetii

Orice mama are responsabilitatea de a-i transmite fiicei sale principii sanatoase privind modul in care o femeie trebuie sa-si ingrijeasca trupul. Intr-o epoca in care aspectul fizic este mai important ca niciodata, este util sa stii cum sa iti inveti micuta secretele frumusetii odata ce atinge varsta potrivita.


Bunul gust si obiceiurile potrivite ii asigura oricarei viitoare femei un psihic echilibrat si o imagine de sine pozitiva.


Frumusetea interioara


Explica-i despre importanta pe care o are frumusetea interioara inca de la 7-8 ani, cand fiica ta isi contureaza trasaturile de personalitate. Inainte sa se preocupe de cosmetice si haine,orice fetita trebuie sa stie sa se priveasca pe sine cu blandete.


Interesul pentru moda

Intre 12 si 14 ani, fetele incep sa-si dezvolte interesul pentru moda. Daca va observa in randul colegelor de clasa piese vestimentare `in tendinte` si va dori sa experimenteze, nu-i taia elanul imediat, ci explica-i de ce nu ti se pare in regula. Daca alegerile ei nu sunt extreme, permite-i sa-si exprime gusturile personale. Doar in acest fel isi va cunoaste cel mai bine identitatea si va renunta singura la lucrurile nepotrivite.


Machiajul


Degeaba ii vei interzice categoric fiicei sa nu se apropie de ruj pentru ca "este prea mica", fetita ta le va folosi pe ascuns si va fi cu atat mai tentata sa le descopere farmecul. Mai bine povesteste-i putin despre arta machiajului, cum se aplica el corect si la ce varsta este potrivit rimelul. De asemenea, invat-o despre importanta demachierii si a ingrijirii tenului.

Aceasta etapa se petrece cel mai devreme in jurul varstei de 14-15 ani.


Ingrijirea pielii


Tinerele domnisoare au o pasiune deosebita pentru bronz, fie ca-l obtin stand exagerat de mult la soare sau apeland la nocivul solar. Tu stii deja care sunt efectele pe termen lung ale radiatiilor asupra pielii, asa ca asigura-te ca si fiica ta este constienta de ele.

Explica-i ca un look aramiu poate aduce cu sine imbatranire prematura sau mai rau – cancer, dar ca exista multe metode de a se proteja impotriva imbolnavirii: lotiunile cu protectie UV, cremele hidratante, exfoliere si alimentatia sanatoasa.

Specialistii recomanda sa ai aceasta discutie cu fetita nu mai tarziu de varsta de 14 ani.

Cata vreme o vei informa corect, de la femeie la femeie, fiica ta va intelege corect principiile ritualului de frumusete, va evita obieceiurile nesanatoase si va porni in viata increzatoare in sine si in imaginea sa exterioara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare