Machiaj & Cosmetica

# cum alegi anticearcanul # cum aplici #make-up artist #produse cosmetice #anticearcan

Cum aplici corect anticearcanul. 5 sfaturi de la experti

Aplicarea anticearcanului, mai ales dupa varsta de 30 de ani, cand efectele imbatranirii incep sa se vada, este esentiala. Daca vrei sa ai o privire luminoasa, tinereasca, acest produs nu trebuie sa-ti lipseasca din trusa de cosmetice. La fel de important este insa cum il alegi si cum il folosesti, astfel incat sa obtii efectul scontat. Iata 5 sfaturi de la profesionisti:

1. Alege cu grija culoarea! 

Nu folosi niciodata anticearcan prea deschis. Daca ai tenul inchis alege o nuanta galbuie, cat mai naturala, iar daca ai cearcane inchise, cu tonuri de albastru, un anticearcan de culoarea piersicii te va ajuta sa le neutralizezi.

2. Atentie la aplicare! 

Inainte de a aplica anticearcanul, aplica o crema speciala pentru zona delicata din jurul ochilor, apoi fondul de ten. Nu aplica niciodata anticearcanul direct din tub. Aplica-l cu o pensula, prin apasari scurte si repetate sau cu ajutorul degetului inelar. Nu exagera cu cantitatea de anticearcan. Ideal este sa nu se observe ca il folosesti.

3. Nu te focusa pe o zona

Nu aplica numai pe zona mai intunecata de sub ochi, vei reusi doar sa o scoti in evidenta. Aplica anticearcanul la baza ochiului, din interior spre exterior, dar si pe pleoapa. In plus, fardul nu se va strange si va rezista mai bine. 

4. Alege produse lichide

Anticearcanul lichid este cel mai simplu de folosit si cel mai practic. Cel compact este util numai in cazul in care cercurile de sub ochi sunt foarte intunecate, iar creionul corector este util pentru ascunderea petelor.

5. Vitaminizeaza-te!

Desi suna ciudat, este important sa folosesti produse de calitate, care contin vitamina K. Aceasta este foarte utila pentru vindecarea petelor inestetice de sub ochi, la fel cum ajuta si cand vrei sa scapi mai repede de o vanataie. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare