Machiaj & Cosmetica

#autobronzant #produse autobronzante #piele bronzata

Cum alegi produsele autobronzante

Pielea aurie este, cu siguranta, seducatoare. Atunci cand expunerea la soare nu este posibila sau te temi de efectele nocive ale radiatiilor UV, produsele autobronzante sunt cele mai accesibile variante. Modul in care alegi si aplici aceste cosmetice speciale este esential pentru reusita nuantei obtinute la final.

Produsele autobronzante sunt de mai multe tipuri, pentru a fi compatibile cu toate nuantele naturale ale pielii. Iata care sunt principalele recomandari in acest caz.
 

Autobronzantul potrivit in functie de nuanta pielii


Daca pielea ta naturala este foarte deschisa la nuanta sau alba ca portelanul, ti se potriveste un autobronzant bej-pal, care adauga o stralucire placuta, fara sa iti coloreze prea mult pielea spre portocaliu.

Acest tip de piele este dificil de bronzat pe cale cosmetica, insa poate lua o tenta aurie foarte seducatoare. Subtonurile produsului ales sunt si ele importante: alege piersica sau caisa daca ai pielea galbuie sau nuante rozalii, daca pielea ta este rosiatica.

Pielea naturala medie este compatibila cu autobronzantele pamantii, cu subtonuri aurii, maronii si caramel. Particulele galbui flateaza in mare masura acest tip de piele.

Pielea inchisa la culoare are nevoie de un autobronzant auriu si maroniu intens, cu subtonuri in nuantele scortisoarei. Daca pielea ta are subtonuri reci, foloseste un produs ciocolatiu, extrem de atragator pentru acest tip de piele.
 

Trucuri utile pentru alegerea autobronzantului
 

  • in cazul in care pielea ta este uleioasa, opteaza pentru un autobronzant-pudra mat (poti adauga ulterior un iluminator in afara zonei T); daca pielea are tendinte de uscare, mai potrivit este unul lichid sau sub forma de lotiune.
  • testeaza modul in care produsul adera la pielea ta inainte sa il cumperi: nu toate autobronzantele se absorb in aceeasi maniera, deci foloseste o mostra in prealabil.
  • daca nu reusesti sa te decizi asupra nuantei autobronzantului, alege unul in doua culori asemanatoare cu nuanta pieleii tale (ton si subton). Aceste produse vin, in general, in 3 trepte de intensitate, astfel incat sa iti fie usor sa te identifici intr-o anumita categorie.
  • ca o regula generala, nu alege un autobronzant cu peste 2 tonuri mai inchis decat culoarea naturala a pielii tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului