Machiaj & Cosmetica

#alegere fond ten #fond ten #fond de ten #ten

Cum alegi fondul de ten potrivit pentru tenul tau si cum il aplici corect

Rolul fondului de ten este acela de a ascunde micile imperfectiuni ale fetei, de a uniformiza culoarea acesteia si de a crea o baza perfecta pentru orice machiaj. Acesta trebuie sa arate cat mai natural si sa fie ales in conformitate cu particularitatile fiecarui tip de ten, pentru ca rezistenta sa sa fie sporita si totodata pentru ca formula pe care o foloseste sa nu dauneze pielii.

Alegerea unui fond de ten potrivit pentru tipul tau de ten si pentru nuanta naturala a acestuia poate fi anevoioasa, daca nu esti indrumata de catre un specialist in make-up. Din fericire, avem cateva sfaturi pentru tine care iti vor usura misiunea:

Gaseste formula potrivita pentru tipul tau de ten

Daca tenul tau este gras sau mixt si orice fond de ten pe care il folosesti dispare in neant in doar cateva ore de la aplicare si iti doresti un fond de ten care sa matifieze pielea si sa astupe porii dilatati, cea mai buna varianta pentru tine este un fond de ten care nu are in componenta uleiuri, ci silicon.

Daca tenul tau este uscat, ridat si are un aspect tern, lookul pe care il cauti este unul proaspat, hidratat si sanatos. Antioxidantii si nutrientii sunt importanti pentru tine, asa ca un fond de ten pe baza de glicerina iti va rezolva toate problemele ce tin de make-up.

Pentru tenul normal, cu imperfectiuni minore, unele fonduri de ten ar putea da senzatia de incarcare, chiar daca, in principiu, ai avantajul de a putea folosi orice produs. Opteaza pentru o varianta de fond de ten fluida, cu particule iluminatoare, care iti va face tenul sa straluceasca de frumusete!

Petele rosii ale tenului sensibil pot fi corectate cu ajutorul produselor minerale, fara talc si fara parfumuri care sa irite si mai tare tenul.

Alege nuanta potrivita pentru tenul tau

Pentru a alege o nuanta perfecta, poti cere ajutorul unui reprezentant Douglas. Testeaza fondul de ten pe linia inferioara a obrazului, spre gat si observa transformarea in lumina naturala. Daca vei opta pentru un fond de ten Ultralight Foundation de la Douglas, asigura-te ca nuanta acestuia se estompeaza complet in zona in care l-ai aplicat.

Aplica fondul de ten corect

Aplicarea fondului de ten este la fel de importanta ca achizitionarea acestuia. De aceea, cremele BB si nuantatoarele usoare se aplica cel mai bine cu ajutorul degetelor, pe cand fondurile de ten fluide, precum Douglas 12H Foundation, se intind perfect cu ajutorul pensulelor speciale. Finiseaza-ti lookul cu o pudra Mattifying si vei arata minunat!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului