Machiaj & Cosmetica

#alegere fond de ten #fond de ten

Cum alegi fondul de ten

Alegerea unui fond de ten este o misiune destul de dificila, insa necesara, deoarece va asigura, pe viitor, un machiaj perfect. Iti recomandam sa iti cumperi fonduri de ten de calitate, le poti gasi aici.

In alegerea acestui produs de infrumusetare se tine cont de numerosi factori: tipul de ten (uscta, mixt, gras), nuanta pielii (deschisa ori inchisa; fondul de ten nu trebuie sa modifice nuanta tenului, ci sa uniformizeze), ce se doreste de la un astfel de produs.

Alegerea fondului de ten in functie de tipul pielii

Tenul uscat necesita un fond de ten care asigura o buna hidratare; sunt recomandate cremele de tip balsam, ce ofera un aspect proaspat, natural si ofera suplete pielii. Tenul mai putin uscat poate fi rasfatat cu fond de ten lichid, ce are o arie mare de acoperire.

Pe tenul normal se poate aplica fond de ten light BB sau de tip stick, ce ofera luminozitate si acopera foarte bine.

Pentru tenul gras si foarte gras este recomandat fondul de ten pudra.

In cazul unui ten ridat, este foarte bine de folosit un fond de ten 100% mineral, deoarece ascunde imperfectiunile.

Alegerea nuantei potrivite

Este foarte important ca alegerea fondului de ten sa se faca tinand cont de nuanta pielii. Exista o regula de aur: in momentul aplicarii unei cantitati mici de fond de ten pe piele, zona acoperita trebuie sa se confunde cu zonele neacoperite; daca acest fapt se intampla, atunci acel fond de ten are nuanta perfecta, daca exista, insa, diferente de nuanta, atunci nu este produsul cautat si se continua testarea.

Este recomandat ca alegerea fondului de ten sa se faca la lumina zilei deoarece lumina artificiala poate fi inselatoare. In vederea gasirii produsului perfect, se apropie, in prima faza, recipientul de piele pentru a compara nuanta, apoi se aplica putin fond de ten pe incheietura mainii, pe obraz si frunte (deoarece pigmentul poate fi usor diferit).

In plus, se va tine cont de anotimp si de posibilitatea bronzarii, optand, dupa caz, pentru o nuanta mai inchisa ori mai deschisa; important este ca fondul de ten ales sa uniformizeze, nu sa iasa in evidenta. Nuanta aleasa corect este nuanta care nu se vede, este nuanta care se identifica cu pigmentul pielii.

In cazul in care tenul prezinta roseata, se opteaza pentru nuante aurii sau galbene, indiferent de textura (aceasta este data de tipul de ten), iar daca tenul are multe pete, se poate utiliza un fond de ten mai deschis pentru aceste zone si o nuanta mai inchisa pentru restul pielii.

Nuanta fondului de ten poate modifica forma fetei

Utilizarea unui ton mai inchis ori mai deschis poate modifica vizibil forma fetei, ceea ce nu se doreste, in marea majoritate a cazurilor, de aceea este necesara o identificare corecta a tipului de fond de ten potrivit. In cazul unui ten bronzat ori de culoare inchisa, este recomandat un fond de ten de culoarea bronzului cu tente ruginii, pentru a-i evidentia si accentua frumusetea, iar in cazul unei piele terne, este recomandata utilizarea unui fond de ten cu reflexe galbene, pentru a-i conferi luminozitate si dinamism.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare