Machiaj & Cosmetica

#sfaturi practice #Crema de corp #alegere crema de corp

Cum alegi crema de corp perfecta pentru tine. Iata cateva sfaturi utile

Toate cremele hidratante pentru corp sunt o combinatie de apa si diferite uleiuri ori alte ingrediente emoliente. Pentru a alege-o insa pe cea perfecta pentru tine trebuie sa tii cont in special de tipul pielii tale, climatul in care le folosesti si ce parte a corpului tau are nevoie de hidratare. Iata cateva tipuri de creme hidratante si caracteristicile lor:

1. Lotiunile

Lotiunile au o consistenta mai subtire, sunt mai putin grase si se absorb mult mai repede in piele. Ele sunt ideale de folosit daca locuiesti intr-un climat cu multa umiditate. De asemenea, sunt si foarte usor de aplicat si transportat, deoarece, in general, beneficiaza de o pompita.

Lotiunile pot fi aplicate oricand, atat dimineata, cat si seara, deorece lasa putine reziduuri pe corp si nu pateaza hainele.

2. Cremele

Cremele sunt mult mai groase decat lotiunile de corp si contin mai multe uleiuri hidratante. De aceea ele sunt mult mai bune pentru pielea extrem de uscata, mai ales pentru anumite zone ale corpului, precum bratele, picioarele, parti ale corpului care au mai putine glande uleioase decat pieptul sau spatele de exemplu.

De asemenea, daca pe piept iti apar in general bubite sau cosuri, atunci inseamna ca pielea ta produce suficiente uleiuri naturale, incat nu mai este nevoie sa folosesti si o crema de corp.

Utilizeaza o crema de corp daca pielea ta se descuameaza sau se simte la atingere foarte uscata.

Cremele de corp sunt, de asemenea, recomandate mai mult in perioada de iarna, cand pielea se usuca mult mai usor din cauza frigului. Daca locuiesti insa intr-un climat cu umiditate mare, atunci aplica crema de corp imediat dupa dus, cand porii sunt inca deschisi, deoarece se absoarbe mult mai repede.

3. Unturile de corp

Unturile de corp au cel mai mare procent de uleuri, asadar ele sunt foarte groase si hranitoare, avand practic consistenta unei margarine.

Printre cele mai comune ingrediente ale acestora se numara untul de shea, untul de cacao sau untul de cocos. Deoarece sunt foarte groase, unturile se intind mult mai greu pe corp, de aceea ele sunt indicate pentru zonele mici de piele, foarte uscate sau crapate, precum coatele, genunchii sau calcaiele.

Cel mai indicat ar fi sa utilizezi unturile de corp pe seara, pentru a evita murdarirea hainelor.

Sursa foto: seaweedpete.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare