Machiaj & Cosmetica

#cosmetice femei # cosmetice bio #piata cosmetice #crema organica

Cosmeticele naturale - un moft sau o necesitate?

In urma cu 6 ani de zile cosmeticele 100% naturale si Bio au intrat pe piata romaneasca, castigand incet, dar sigur, increderea consumatorilor. In Romania, piata cosmeticelor 100% naturale reprezinta circa 1% din piata bunurilor de larg consum, in timp ce media europeana este de 5-6%.

In ultimul timp, din cauza mediului poluat in care traim, a ritmului de viata tot mai alert si din cauza stresului cu care ne confruntam zilnic, din ce in ce mai multi oameni cauta solutii pentru o viata mai sanatoasa, conform comunicatedepresa.ro. Este principalul motiv pentru care specialistii ne indeamna catre un stil de viata sanatos. Ce inseamna un stil de viata sanatos? Inseamna: alimente sanatoase, sport, odihna suficienta, gandire pozitiva si, nu in ultimul rand, produse de ingrijire personala cat mai…naturale!

In acest context, cosmeticele 100% naturale si-au gasit din ce in ce mai des locul lor special in cosul de cumparaturi al consumatorului roman.

Cosmeticele 100% naturale, spre deosebire de cele conventionale, contin doar ingrediente certificate, provenite din culturi naturale, netratate chimic. Cosmeticele naturale controlate (de catre organisme de specialitate, precum BDIH sau Ecocert) nu contin coloranti si conservanti sintetici, substante parfumate sintetice, materii prime etoxilate, silicon, parafina sau alti derivati din petrol. Nu se realizeaza teste pe animale nici in cursul fabricarii, nici in timpul dezvoltarii sau controlului produselor finite. De asemenea, din compozitia cosmeticelor 100% naturale, sunt excluse grasimile animale. Procesul de fabricatie respecta mediul inconjurator, iar ambalajele sunt reciclabile.

Utilizarea colorantilor, conservantilor sintetici si a derivatilor din petrol in produsele de ingrijire personala a devenit un subiect controversat dupa ce mai multe studii stiintifice internationale au demonstrat influenta lor in declansarea alergiilor, iritatiilor sau in amplificarea riscului de diabet sau cancer. Specialistii recomanda sa fim prudenti atunci cand folosim produse de ingrijire personala care contin: parabeni, fenoxietanoli, ftalati, benzofenoni, nanoparticule sau sulfati.

In schimb, folosind produse cosmetice 100% naturale, evitam toate aceste riscuri. Mai mult, cantitatea substantelor active folosite in fabricarea cosmetice naturale se ridica pana la 70%, pe cand in cosmeticele conventionale substantele active se regasesc in procente de pana la 5 %.

Luand la intamplare o crema de fata conventionala vom vedea in lista ingredientelor diferite  formule chimice confuze, in schimb cercetand eticheta unui produs 100% natural, vedem ingrediente naturale precum : unt de shea, ulei de argan, de susan, de jojoba, de migdale, ulei de masline, extract de aloe vera, citrice si castraveti. Beneficiile acestor ingrediente naturale in hidratarea pielii si in tratarea afectiunilor pielii sunt arhicunoscute.

Va propunem un mic experiment: luati crema de fata si lotiunea de corp pe care le folositi frecvent si comparati ingredientele cu cele ale urmatoarelor 2 exemple de produse 100% naturale:

Crema pentru ten cu Iasomie, fabricata de producatorul roman Reverto, este certificata “100% natural” si contine unt shea, ulei jojoba, ulei iasomie (Jasminum grandiflorum oil), vitamina E, extract rozmarin (Rosmarinus officinalis).

Crema organica pentru corp, de la producatorul roman Soapmill, certificata “AustriaBio Garantie”, contine unt de shea neprocesat (brut), unt de cacao neprocesat, ulei de cocos, ulei de masline, ulei samburi de struguri, uleiuri esentiale. Ingredientele sunt 95% bio/organice, 100% naturale, 100% vegetale.

Ce ati alege pe viitor? Un produs cu “extracte naturale” sau un produs cosmetic 100% natural?

Proprietatile remarcabile ale ingredientelor naturale, transforma cosmeticele 100% naturale intr-un veritabil elixir de frumusete si sanatate, cu beneficii de neconstestat.

Va lasam pe dumneavoastra sa raspundeti la intrebarea “Cosmeticele naturale,  un moft sau o necesitate?”

Sursa foto: naturalcosmeticsguide.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare