Machiaj & Cosmetica

#cosmetice #vara #sezon #caldura

Cosmetice pentru vara

Vara ne bate la usa si noi deja facem carari prin magazine in cautare de sandalute, papucei, maieuri si pantaloni scurti. Ne adaptam astfel cerintelor sezonului cald si ne reimprospatam garderoba.

Insa atunci cand ne gandim la venirea sezonului estival nu doar garderoba trebuie schimbata ci si produsele de ingrjire si ritualul nostru de infrumusetare.

Ca atare, care sunt cosmeticele care nu ar trebui sa ne lipseasca din dulapior vara aceasta? Afla in cele ce urmeaza.

 

Produsele de ingrijire

 

In primul rand trebuie sa ne innoim cosmeticele care tin de ten. De exemplu, crema de fata pe care o folosim trebuie neaparat sa fie una care sa contina factor de protectie. Iar, cu cat SFP-ul este mai mare, cu atat mai bine. Nu trebuie sa-ti faci griji ca nu te mai bronzezi. Oricum, stii si tu ca un bronz sanatos se castiga in timp, prin expuneri repetate la soare si nu asa deodata. Mai bine, foloseste o crema care sa-ti protejeze tenul de efectele nocive ale soarelui.

Pe langa asta, ar fi bine sa-ti clatesti in fiecare zi fata cu apa termala sau sa folosesti gelurile faciale hidratante. Apa termala curata tenul in profunzime si nu astupa porii.

 

Machiaj

 

Un alt lucru de care ar trebui sa tii cont este fond de tenul si pudra. Tinand cont de faptul ca verile sunt din ce in ce mai toride, ar fi mai bine sa renunti definitiv la acestea. Iar daca nu poti, foloseste unele mai usoare, care sa nu-ti incarce prea mult fata.

Indreapta-ti atentia de exemplu spre gama “Bronzer Tropiques Mineral Bamboo Bronzer” propusa de Lancome.  Aceasta pudra fina este bogata in minerale , necesare hidratarii pielii pe timp de vara si aceea pelicula fina de praf auriu cu care este placata, va da stralucire obrajilor tai.

In ceea ce priveste fond de tenul, poti alege lotiunea nuantatoare “Radiance” de la Avon. Aceasta uniformizeaza culoarea pielii fara sa incarce tenul si ii reda stralucirea naturala.

Daca nu esti adepta fond de ten-ului in general, opteaza pentru cremele care dau pielii un aspect mat. Astfel, fata va transpira mai putin si tenul nu va mai capata acel aspect lucios, inestetic.

Din gama fardurilor pentru ochi, alege-le pe acelea de tip crema, spuma sau gel.  Nu incarca ochii, hidrateaza pielea si sunt rezistente la transfer. Mai indicat ar fi sa renunti definitiv la farduri si sa folosesti doar un creion dermatograf colorat. Astfel, ochii capata expresie , fara sa para prea incarcati.

In ceea ce priveste rimelul, indreapta-ti atentia spre cele de tip waterproof. Foloseste-le nu doar cand te duci la piscina si iei contact cu apa ci si in general. Vara transpiri mai mult decat in celelalte anotimpuri, motiv pentru care rimelul poate curge foarte usor. Aplicand pe gene putin mascara waterproof, scapi de aceasta problema. 

Pentru buze foloseste lip-gloss -uri usoare, in culori vii, care dau buzelor un aspect umed si neaparat balsamul de buze, pentru a le proteja de soare.

 

Parfumurile

 

In ceea ce priveste parfumurile, indreapta-ti atentia spre cele exotice, cu accente florale sau citrice. Stai departe de cele pe baza de esenta lemnoasa si foarte dulci. In plus, foloseste si spray-urile fresh de corp care nu contin alcool si nu usuca pielea.  Un mic truc pentru vara: tine-ti parfumul in frigider. Astfel, mirosul se pastreaza mai bine, dureaza mai mult si este mai racoritor. Senzatia de parfum rece pulverizat pe un corp incins de soare este mai mult decat placuta.
 

Foto : www.stylehive.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare