Machiaj & Cosmetica

#condimente #frumusete #condimente craciun #elixir frumusete

Condimentele de Craciun, un elixir al frumusetii

Condimentele pe care le folosesti la prepararea bunatatilor de Craciun pot face minuni si pentru pielea ta. Scortisoara, vanilia sau migdalele sunt cateva dintre condimentele care te pot ajuta sa ai o piele superba in prag de Sarbatori. Iata cateva dintre acestea:

1. Ceaiul verde

Ceaiul verde poate face minuni pentru pielea uscata. Acesta reda pielii elasticitatea, dar si fermitatea. Prepara o lotiune din 100 ml de apa si patru linguri de ceai verde, apoi amesteca aceasta compozitie cu o crema de corp si maseaza-te pe coate, calcaie sau genunchi, zone care sunt mai sensibile si se usuca foarte repede.

2. Vanilia

Mirosul de vanilie este unul fermecator si poate sa te binedispuna oricand. Daca o folosesti insa pentru masaj, vanilia te va ajuta sa ai o piele intens hidratata si cu un parfum special.

Prepara un ulei de vanilie pentru masaj din ceai de plante si picaturi de vanilie apoi aplica acest amestec pe pielea uda prin miscari circulare.

3. Migdalele

Dupa ce i-ai dat pielii tale un parfum aparte, adauga-i si o nota dulceaga, dar si o catifelare placuta cu o masca de migdale. Amesteca trei linguri de migadale faramitate cu doua linguri de smantana si una de miere, apoi intinde aceasta masca pe maini si pe picioare, masand usor, circa 4 minute. La final indeparteaza masca cu apa calda.

4. Scortisoara

Scortisoara este un condiment cu adevarat miraculos, care are numeroase beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru piele. Aceasta contine numerosi antioxidanti care ajuta la pierderea rapida in greutate. Scortisoara este folosita, de asemenea, la realizarea unor luciuri de buze sau rujuri, deoarece ajuta la cresterea buzelor in volum, printr-o reactie usoara de inflamare a pielii, care este foarte sensibila in aceasta zona.

Scortisoara este foarte eficienta si pentru tratarea cosurilor. Amesteca o lingurita de miere cu jumatate de lingurita de scortisoara macinata, apoi aplica crema obtinuta pe zona cu probleme. In doar cateva ore, cosurile vor disparea ca prin minune.

Sursa foto: npr.org
Autor: Ana Ionescu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare