Machiaj & Cosmetica

#ruj hidratant #diferente ruj #ruj mat #frumusete #cosmetica #ruj

Cinci diferente dintre un ruj mat si unul hidratant

Rujul este accesoriul nelipsit oricarei femei si chiar si cele care obisnuiesc sa se machieze foarte putin au acasa cel putin unul. Te dai cu ruj cand vrei sa iesi in evidenta, te dai cu ruj cand vrei sa pari sofisticata, te dai cu ruj cand ai nevoie sa te simt mai bine, cand te copleseste anxietatea si ai nevoie sa te uiti in oglinda si sa iti amintesti cine esti si ce poti. Indiferent demotive, este important sa stii sa iti alegi rujul de buze.

Nimic nu este mai enervant pentru o femeie, decat sa poarte un ruj care se duce imediat de pe buze. Poate doar un ruj care le usuca si le da un  aspect crapat si neingrijit. Pentru a scapa de bataile de cap trebuie sa stii ce tip de ruj se potriveste cel mai bine buzelor tale. Asta nu inseamna ca va trebui sa il folosesti pe acelasi toata viata deoarece in timp necesitatile se schimba si va trebui sa te adaptezi. Ideal ar fi sa ai cate un ruj din fiecare tip, pentru a te plia pe situatia de moment.

Diferente intre un ruj mat si un ruj  hidratant

Poate intr-o zi nu ai baut suficient de multa apa si ai buzele uscate, iar atunci un ruj hidratant te va ajuta sa arati impecabil. Atunci cand chiar ai nevoie ca rujul sa reziste sau sa pui in evidenta anumite aspecte ale tinutei tale, un ruj mat poate fi mai potrivit.

1. Finisajul

Prima diferenta, si cea mai evidenta, dintre cele doua tipuri de rujuri apare la finisaj. Rujul mat are un aspect pudrat, fara nici un pic de stralucire. Rujul hidratant, in schimb, ofera buzelor, pe langa culoare, un aspect stralucitor, ca si cand ai fi folosit gloss.

2. Pregatirea

Atunci cand vrei sa folosesti un ruj mat trebuie neaparat sa folosesti inainte un exfoliant pentru buze, deoarece si cea mai mica crapatura sau bucatica de piele exfoliata va fi scoasa in evidenta si va da buzelor un aspect neplacut. In cazul in care folosesti un ruj hidratant nu este musai sa exfoliezi buzele, deoarece rujul in sine te ajuta.

3. Rezistenta in timp

In general, rezistenta in timp a rujurilor cremoase sau hidratante este medie; explicatia este ca, in timp, factorii hidratanti care dau luciul specific sunt absorbiti in piele si astfel se pierde si culoarea. Daca vrei ca rujul hidratant sa reziste mai mult timp pe buze, este indicata folosirea unui creion pentru conturarea buzelor care sa sustina rujul. Rujurile cu finisaj mat sunt caracterizate de durata prelungita de purtare, acestea oferind buzelor o culoare pudrata pentru mai mult timp.

4. Nuantele

Rujurile mate vin in multe nuante, dar, de regula, cel mai bine arata cele foarte intense si de impact. Putem spune ca sunt nuante care atrag toate privirile.

Si in cazul rujurilor cremoase si hidratante gama de culori este foarte extinsa putand gasi orice ton doresti.

5. Aspectul

Atunci cand vrei sa folosesti un ruj mat este indicat sa il asociezi la o tinuta sofisticata, nu doar pentru o iesire oarecare, ci una importanta. Rujul hidratant este potrivit pentru orice moment al zilei, el fiind si mai usor de purtat si reaplicat la nevoie.

Foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare