Machiaj & Cosmetica

#iarna #cosmetica #infrumusetare

Cele mai frecvente greseli de cosmetica pe timpul iernii

Expresia "Iarna nu-i ca vara" are o rezonanta deosebit de importanta atunci cand vine vorba de rutina ta de infrumusetare si de cosmetica.

Afla care sunt greselile cele mai frecvente atunci cand vine vorba de machiaj si ingrijire pe timpul iernii.

De la buze pana la par, afla sfaturile dermatologilor, care te pot ajuta sa arati fantastic indiferent de temperatura de afara.

Evita greselile pe care le fac multe femei si bucura-te de efectele solutiilor propuse de experti pentru rutina de infrumusetare iernatica.

 

1  Dusul fierbinte

 

In aerul uscat al iernii, dusurile si baile fierbinti iti usuca puternic pielea. Daca vrei sa-ti pastrezi pielea bine hidratata, nu o expune apei fierbinti timp de mai mult de 15 minute.

Daca nu poti sa scurtezi dusul, evita apa fierbinte.

 

2  Fondul de ten pe piele uscata

 

Niciun fond de ten nu va arata bine pe o piele uscata care se descuameaza. Din contra, fondul de ten poate sublinia problemele tenului pe timpul iernii.

Pentru a-ti mentine pielea fina, exfoliaz-o in mod regulat. Daca vrei ca pielea ta sa arate bine dimineata, foloseste o crema hidratanta de noapte si un fond de ten cu elemente hidratante.

 

3  Alegerea balsamului de buze

 

Chiar daca aplici zilnic balsam pe buze pe timpul iernii, consistenta acestuia este foarte importanta pentru obtinerea efectului dorit.

Cauta un balsam de buze vascos, care sa penetreze si sa repare fisurile. Balsamul de buze cu consistenta de ceara te va ajuta cel mai putin in timpul iernii.

 

4  Lipsa protectiei UV

 

Chiar daca razele soarelui sunt simtite mai putin iarna, ele isi fac efectele invisibile. Dermatologii recomanda folosirea unei creme hidratante cu factor de protectie solara (SPF) cel putin 30.

"Chiar daca te expui razelor solare doar 30 de minute, de cinci ori pe saptamana, timp de un an asta inseamna 7.800 de minute in soare”, a explicat dematologul american Ariel Ostad pentru Allure.com.

Alege o crema hidratanta care sa te protejeze impotriva tuturor tipurilor de radiatii ultra-violete (UVA si UVB) si vei lupta impotriva efectelor nocive ale radiatiilor solare.

 

5  Neglijarea mainilor

 

Manusile trebuie sa fie un accesoriu nelipsit pe timpul iernii. Daca temperatura de afara te face sa iti bagi mainile in buzunare, ai nevoie de manusi.

Deoarece sapunurile anti-bacteriale usuca pielea, dermatologii recomanda un sapun mai cremos. Spala-te pe maini cu apa calduta si aplica crema de maini dupa fiecare spalare.

 

6  Neglijarea picioarelor

 

Pe timpul iernii, pielea de pe picioarele tale risca sa semene cu hartia de smirghel daca nu o ingrijesti corespunzator.

Pentru a te asigura ca picioarele tale sunt bine ingrijite, inmoaie-le saptamanal in apa calda cu sapun timp de 15 minute, apoi ocupa-te de calcaie cu o piatra ponce.

 

7  Bronzul exagerat

 

Pe timpul iernii, prea mult autobronzant iti poate da un look la fel de nefericit ca un costum de baie intr-o furtuna de zapada.

Daca vrei cu orice pret ca pielea ta sa aiba o stralucire mai inchisa, alege o nuanta ca sa fie doar cu un ton mai inchisa ca pielea ta.

 

8  Par vs. caciula

 

Cea mai mare problema pe timpul iernii ramane parul, care risca adesea sa ramana fara volum dupa ce il protejezi de frig si umezeala purtand o caciula sau palarie.

Asigura-te intotdeauna ca parul tau este perfect uscat inainte de a-ti pune pe cap o caciula sau o palarie. Parul lung trebuie strans si protejat si el de caciula.

Pentru a mentine volumul parului de lungime medie, schimba-ti cararea inainte de a-ti pune caciula. Cand ai ajuns din nou la caldura, revino la cararea initiala si volumul parului tau va fi mai putin afectat.

In cazul parului scurt, imediat dupa ce ti-ai dat jos caciula, pune pe degete putina spuma sau chiar apa, si trece-ti degetele prin par, concentrandu-te asupra radacinilor.

 

9  Machiajul care nu rezista la apa

 

Chiar daca produsele de machiaj waterproof par destinate verii, ele sunt necesare si iarna, cand vantul sau ninsoarea iti pot strica machiajul foarte rapid.

Foloseste mascara si creion dermatograf waterproof, pentru a te asigura ca machiajul tau va rexista. Daca si fondul de ten curge din cauza vremii, aplica deasupra lui putina pudra presata translucida, inainte de a infrunta vremea de afara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare