Machiaj & Cosmetica

# beneficii acid hialuronic #acid hialuronic

Ce este acidul hialuronic si care sunt beneficiile lui

In ultimii ani, ritualurile de ingrijire a tenului au devenit o preocupare tot mai des intalnita a doamnelor si domnisoarelor de pretutindeni. Datorita proprietatilor sale, acidul hialuronic a atras atentia specialistilor din domeniul frumusetii si, implicit, femeilor care doresc sa previna, sa incetineasca si chiar sa combata semnele inaintarii in varsta.

 

Substanta poate fi folosita pe orice tip de piele fara a produce efecte adverse. Acidul hialuronic ii confera tenului o multime de beneficii printre care hidratare intensa, diminuarea ridurilor si protectie impotriva stresului oxidativ. Compusul poate fi administrat sub forma de pastile sau utilizat sub forma de injectii, fiole concentrate, masti sau alte produse cosmetice. Varietatea produselor in care este integrat acidul hialuronic face ca acesta sa poata fi inclus cu usurinta in orice rutina de ingrijire a tenului si sa fie accesibil oricarui buget.

Lucruri mai putin stiute despre acidul hialuronic

Poate ca nu mai tii minte in totalitate informatiile pe care le-ai dobandit in timpul orelor de chimie la care ai participat in anii de scoala, insa stii ca aproape tot ceea ce presupune acid trebuie sa stea cat mai departe de piele. Exista, desigur, si exceptii.

Acidul glicolic, acidul salicilic si acidul hialuronic se afla printre ingredientele vedeta ale industriei frumusetii. In vreme ce primii doi acizi sunt sunt substante care au capacitatea de exfolia pielea, cel de-al treilea acid, de fapt, nici macar nu este un acid, ci o polozaharida. Acesta se gaseste, in mod natural, in corp. Chiar daca pielea contine acid hialuronic in proportie de 50%, cea mai mare concentratie se afla in articulatii si la nivelul ochilor. Acest compus este indispensabil in organism deoarece:

  • sustine bariera hidrolitica a pielii;
  • ajuta la sinteza colagenului din tesuturi;
  • cicatrizeaza leziunile;
  • lubifiaza cartilajiile si articulatiile;
  • mentine ochii lubrifiati si reface umiditatea care se pierde.

Principalul motiv pentru care acidul hialuronic a devenit atat de popular este faptul ca actioneaza ca un umectant. Mai exact, o singura molecula poate atrage si retine pana la 1000 de ori greutatea sa in apa! Astfel, acidul hialuronic reuseste sa mentina pielea hidratata si placuta la atingere.

Beneficiile cosmetice ale acidului hialuronic

Datorita proprietatilor sale, acidul hialuronic este unul dintre cele mai folosite ingrediente in industria cosmetica. Iata cateva dintre beneficiile pe care le confera tenului:

  • hidrateaza pielea;
  • diminueaza aspectul liniilor fine si al ridurilor profunde;
  • reduce semnele cauzate de inaintarea in varsta;
  • protejeaza impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi;
  • ajuta pielea sa devina frumoasa, luminoasa si supla;
  • poate trata roseata fetei;
  • remodeleaza conturul fetei;
  • creste fermitatea si elasticitatea pielii;
  • confera un aspect sanatos pielii.

Cum se foloseste corect acidul hialuronic

Pentru a te bucura din plin de beneficiile lui, este important sa-l aplici intotdeauna pe tenul umezit in prealabil. Asa ii vei permite sa extraga umeazeala si sa o redirectioneze catre piele. In caz contrar, daca aplici acid hialuronic pe un ten deshidratat sau in climat rece sau uscat, tesutul va avea de suferit. Atunci cand acidul hialuronic nu poate extrage umeazeala din aer, o va extrage intotdeauna din piele.

Dupa aplicarea substantei, pentru a augmenta efectul de hidratare, poti folosi o crema hidratanta sau un ulei facial.

Secretul tineretii are mai multe forme

Acidul hialuronic, folosit in scopuri dermato-cosmetice, este disponibil nu doar sub forma injectabila, ci se gaseste si pe rafturile farmaciilor si magazinelor de specialitate sub diferite forme:

Utilizarea sa reprezinta o parte importanta a ritualului zilnic de ingrijire a pielii. Totodata, pe langa folosirea produselor cosmetice adecvate nevoilor tenului, femeile nu trebuie sa piarda din vedere ca pentru a-si mentine tineretea si prospetimea tenului au nevoie de odihna, hidratare prin consum de apa, alimentatie sanatoasa si evitarea fumatului.

Cine ar trebui sa foloseasca acid hialuronic

Acidul hialuronic este potrivit pentru toate tipurile de piele. In general, substanta nu este iritanta si nu cauzeaza acnee, rozacee sau reactii alergice ale pielii.

Cu toate acestea, persoanele care au tenul deshidratat sau matur vor beneficia cel mai mult de beneficiile acidului hialuronic. Acest lucru se intampla deoarece, pe masura ce inaintam in varsta, organismul produce in cantitati tot mai mici compusul. Astfel, aplicarea acidului hialuronic din sursa externa va avea cel mai mare impact asupra persoanelor care sunt cel putin de varsta mijlocie.

Surse:

https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/hyaluronic-acid

https://www.healthline.com/nutrition/hyaluronic-acid-benefits

https://www.webmd.com/beauty/benefits-hyaluronic-acid#1

https://www.medicalnewstoday.com/articles/hyaluronic-acid-benefits

https://www.allure.com/story/what-is-hyaluronic-acid-skin-care

FOTO: shutterstock.com/ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare