Machiaj & Cosmetica

#pensule de machiaj #machiaj #pensule

Care este setul potrivit de pensule pentru machiaj – sfaturi de la experti

Machiajul reprezinta calea ideala prin care o femeie se poate exprima. In orice zi, indiferent de ocazie sau eveniment, cu ajutorul seturilor de machiaj, respectiv de pensule potrivite, aceasta se poate transforma intr-o adevarata zeita a frumusetii. Desigur, pentru asta este necesar sa se cunoasca anumite detalii vis-a-vis de aplicarea corecta a machiajului, tipul de pensule de folosit pentru un efect optim, de durata si alte astfel de aspecte.

 

Pandera, un magazin online specializat in produse cosmetice si accesorii de inalta calitate, iese in intampinarea celor interesate nu numai cu solutii definite de eficienta, dar si cu o serie de sfaturi utile privind aplicarea machiajului, respectiv utilizarea pensulelor potrivite in acest sens.

Pentru cele care doresc sa se exprime printr-un machiaj bine facut, sfatul expertilor magazinului Pandera este de a alege atent setul de pensule. Nu oricine are experienta specifica unui make-up artist talentat, iar din acest motiv sansele de a gasi acel kit de pensule care sa se plieze perfect pe nevoi sunt scazute fara un ajutor pe masura.

In ce consta setul de pensule ideal?

In primul rand, este necesar ca un set pensule machiaj sa ofere tipologii diferite de pensule – asta e de la sine inteles (pentru aplicarea fondului de ten, a pudrei, pentru realizarea blendingului). In acest mod, fiecare va putea aborda in mod corespunzator atat machiajul fetei, cat si cel al buzelor, respectiv al ochilor. Mai mult decat atat, daca aceste pensule sunt confectionate dintr-un material de calitate, cu atat mai apreciate vor fi.

Pensulele pentru machiaj par a nu fi niciodata suficiente. In functie de frecventa cu care acestea sunt utilizate pentru realizarea machiajului, trebuie sa raspunda unor cerinte. Pe langa preturile specifice, iata ce aspecte trebuie urmarite in realizarea unei alegeri potrivite:

Utilitatea unui set pensule machiaj

O gandire in perspectiva este necesara. Este suficient un kit de baza, pentru uzul conventional sau utilizatoarea este profesionista? In acest din urma caz, o trusa mai complexa va fi necesara. Spre exemplu, un set standard va fi suficient pentru realizarea machiajului de rutina si chiar si a celui de ocazie. Important este sa fie folosite corect. In aceasta privinta, cele interesate gasesc solutii diverse, la preturi rentabile, pe pandera.ro. Setul trebuie sa includa aplicatorul pentru fond, respetiv cel pentru corector, pensula pentru blush, pudra, precum si cele pentru conturarea buzelor, a sprancenelor, si pensula de blending.

Este de preferat achizitionarea unui set in loc de fiecare pensula individuala, atat din punct de vedere al pretului, dar si a eficientei cu care se va realiza machiajul.

Tipologia

Exista truse de pensule dedicate utilitatii generale, cat si machiajului specializat. Daca cele dintai se adreseaza tenului, sprancenelor, buzelor si pleoapelor, cele din urma vizeaza machierea separata a fiecarei zone a fetei.

Niciodata nu trebuie omisa calitatea lor, si cu atat mai mult cea a aplicatorului pentru fond, mai ales daca acesta are o consistenta cremoasa. In situatia aceasta va fi necesar un model cu perisorii foarte desi si cu varf rotunjit. In cazul produselor lichide, este indicata utilizarea unui accesoriu de stippling – cu varful turtit si cu un finisaj natural. Cele care folosesc fonduri cu acoperire extinsa au nevoie de o pensula buffer – cea cu varful plat. In ceea ce priveste pensula dedicata aplicarii corectorului, aceasta trebuie sa aiba profilul plat si varful ascutit.

Cel mai bine este ca inainte de a cumpara, respectiv comanda online un set pensule machiaj, sa fie ceruta si parerea unui reprezentat al magazinului respectiv. Astfel, rezultatul va consta in setul ideal pentru realizarea unui machiaj complet, fara loc de eroare.

Machiajul ochilor presupune utilizarea unei truse ce include un numar de 4 componente fara de care sansele ca rezultatele sa fie cele dorite vor fi inexistente. Va fi necesar un aplicator de fard clasic – recunoscut dupa varful patrat specific, pensula pentru machiajul cut crease – recunoscuta dupa forma sa subtire sau dupa muchia rotunjita, cea pentru definirea sprancenelor si accesoriul pentru blending – necesar pentru ca trecerea de la o culoare la alta sa fie una rafinata.

In ceea ce priveste definirea buzelor, este destul de simpla alegerea accesoriilor potrivite. Sunt caracterizate de varful rotunjit, conic, respectiv ascutit, si de dimensiunile reduse. Aceste caracteristici sunt ideale pentru ca permit o precizie corespunzatore. Seturi de pensule pentru machiaj sunt disponibile astfel in cadrul magazinului online pandera.ro, tocmai pentru ca orice pasionata de make-up sa gaseasca solutiile potrivite mai usor si intr-o maniera mai accesibila.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare