Machiaj & Cosmetica

# culori machiaj zi #machiaj zi #curs make up #machiaj vara #make-up

Care este machiajul cel mai potrivit pentru zi. Citeste si nu vei mai gresi niciodata

Zi de zi cand pleci de acasa te machiezi. Iti asortezi machiajul cu vestimentatia, cu starea de spirit, cu culoarea ochilor. Dar nu este suficient. Expertii explica pentru voi care sunt cele mai importante criterii, precum si ce produse trebuie sa folosesti atunci cand iti aplici un machiaj de zi. 
 
Culori recomandate pentru machiajul de zi

Cand mergi la birou de exemplu sau iesi in oras, expertii recomanda un machiaj care sa te puna in valoare fara insa a parea ca porti machiaj. Adica sa ai un look cat mai natural. Cum obtinem acest lucru, ne explica specialistul.

"Cea mai buna varianta este alegerea unui machiaj cat mai natural care sa puna in evidenta trasaturile persoanei fara a exagera intr un mod inestetic. Un machiaj transparent, asa numitul make-up no make-up este ideal, un contur al ochilor cu dermatograf maro si folosirea fardurilor mate in nuante de crem, bej, maro, cappucino; pometii nu foarte conturati, o atingere blush in nuante de piersica sau roz pal, pt buze optiunea cea mai potrivita fiind un ruj in nuanta naturala, nude sau chiar un glos transparent", explica Alina Serbu, make up artist si trainer la Atelierele Ilbah.

De asemenea, culorile pentru un machiaj de zi se aleg in functie de vestimentatie, de culoarea ochilor si de cea a tenului. Recomandare sunt, in afara de cele de mai sus, pastelurile. 

Culori de evitat in machiajul de zi

Asa cum exista o serie de culori pe care este recomandat sa le purtam ziua, sunt si unele pe care trebuie sa le evitam cu orice pret. "Cand ne alegem un machiaj de zi trebuie sa luam in considerare lumina naturala la care ne vom expune, lumina care scoate in evidenta pigmentii de pe fata, in starea lor naturala. Culorile pe care le-am putea evita sunt cele stridente, cum ar fi: negru, rosu aprins, albastru indigo, verde, turcoaz, mov inchis, si toate culorile neon. Contouring-ul fetei este exclus ziua", mai explica Alina Serbu.

Ce produse folosim in machiajul de zi

Pentru a obtine rezultatul dorit in conturarea unui machiaj de zi trebuie sa folosim si produse de make up corespunzatoare. Care sunt acestea? Explica tot Alina Serbu: "Produsele potrivite pe care le folosim ziua sunt fonduri de ten cu acoperire mica spre medie, alegerea perfecta pt un ten fara probleme este un BB cream care, la fel ca si fondul de ten, trebuie ales unul cu factor de protectie solara. Pentru pleoape, fardurile cu textura mata sunt cele mai potrivite, evitam iluminatorul, atat pe fata, cat si pe pleoapa superioara". Chiar si asa, specialistul recomanda cat mai putine produse folosite pe timpul zilei, astfel incat tenul sa respire si sa lase sa iasa la iveala frumusetea naturala. 
 
Daca vrei sa afli mai multe despre cum sa te machiezi in orice situatie sau esti pasionata de make up si vrei sa faci o cariera in acest domeniu, Alina Serbu sustine periodic cursuri de specialitate la Atelierele Ilbah. Mai multe detalii gasesti aici
 
Foto: Atelierele Ilbah

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare