Machiaj & Cosmetica

#sfantul valentin #machiaj #buze #buze perfecte

Buze perfecte de Sfantul Valentin: sfaturi pentru saruturi catifelate

Ziua de Sfantul Valentin vine cu o invitatie de proportii la tandrete, chiar daca nu esti genul care sa o sarbatoreasca in jurul inimioarelor din plus si a bomboanelor de ciocolata. Poti marca evenimentul cu saruturi catifelate, daca iti supui buzele unui tratament intens de infrumusetare inainte de data de 14 februarie.

Din cand in cand, buzele tale au nevoie de un mic tratament de regenerare, mai ales la finalul sezonului rece, cand sunt afectate de gerul cumplit care le-a deshidratat. Ziua de Sfantul Valentin este o motivatie puternica sa incepi sesiunea de redobandire a buzelor numai bune de atins si sarutat. Nu ignora urmatoarele sfaturi si vei oferi saruturi catifelate de Ziua Indragostitilor!


Exfolierea

Primul pas in tratamentul de infrumusetare a buzelor tale este exfolierea, intrucat celulele moarte trebuie sa dispara urgent! Foloseste un produs exfoliant din supermarket sau prepara-ti singura una acasa (din galbenus de ou si malai, miere + bicarbonat), pe care sa le aplici de 3-4 ori pe saptamana, inainte de culcare.

Pielea buzelor va deveni, treptat, tot mai fina si lipsita de descuamari. Ai grija sa nu indepartezi produsul grunjos cu forta, intrucat risti iti iriti buzele.


Hidratarea

A doua conditie pentru buze catifelate este hidratarea intensa, in special cand mediul extern le "ataca" din plin cu temperaturi negative si vant. Ai nevoie de un balsam bio cu ingrediente naturale, preferabil cu extract de galbenele si musetel, pe care sa il aplici pe tot parcursul zilei, oriunde te-ai afla (chiar si cand nu simti nevoia).

Seara, inainte de culcare, rasfata-ti buzele cu cate o masca intens hidratanta sau alte remedii naturiste, pe care le gasesti in propria bucatarie. Iata cateva exemple:

  • ulei de masline sau ulei de argan
  • 3 picaturi ulei de trandafir cu o lingurita de ulei de porumb
  • o capsula de vitamina E
  • miere
  • seminte de mere pisate, facute pasta cu apa
  • vaselina


Intensificarea volumului

Odata exfoliata si hidratata, pielea buzelor tale va fi in forma maxima. Acum este momentul sa iti ajuti zambetul sa iasa in evidenta, cu un truc interesant, care functioneaza de fiecare data: adauga in balsamul sau in luciul de buze un praf de piper macinat, pudra de ardei iute sau pudra de ghimbir.

Circulatia sanguina se va intensifica, iar buzele tale vor capata volum suplimentar ca prin minune!


Culoarea

Daca Ziua de Sfantul Valentin implica saruturi patimase, atunci foloseste un ruj rezistent la transfer, intr-o nuanta cat mai naturala, pentru un plus de culoare!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului