Machiaj & Cosmetica

#piele #piele uscata #ingrijire piele #uscare piele

Ai pielea uscata chiar si in timpul verii? Iata cateva ponturi care iti pot fi de folos!

Pielea uscata iti poate da mari batai de cap, indiferent de anotimp. Odata cu inaintarea in varsta, aceasta problema isi face simtita prezenta din ce in ce mai intens si nu creeaza doar frustrari estetice, ci si disconfort. Iata cateva ponturi care sa te ajute sa eviti problemele cu tenul uscat si sa ai o pielea catifelata si hidratata, indiferent de anotimp si de varsta!


1. Foloseste ulei de nuca de cocos

Uleiul de nuca de cocos este un produs natural, fiind considerat unul dintre cele mai bune tratamente tropicale pentru pielea uscata. Cand folosesti uleiul de nuca de cocos, pielea il absoarbe foarte lent, astfel incat este foarte bine hidratata. In plus, uleiul de nuca de cocos te ajuta sa scapi de eczeme sau psoriazis.


2. Renunta la dusuri fierbinti

Dusurile fierbinti iti pot usca foarte tare pielea. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa faci dusuri reci dimineata, ci sa alegi temperatura potrivita a apei. Dusurile caldute sunt potrivite pentru ca pielea ta sa fie bine hidratata.


3. Foloseste produse exfoliante

Multe persoane cred ca, daca au pielea uscata, un exfoliant le va face mai mult rau decat bine. Total gresit, spun specialistii. De fapt, celulele moarte trebuie indepartate, astfel incat pielea curata sa poata straluci. Pentru aceasta, ai nevoie de produse exfoliante blande pe care sa le folosesti de trei ori pe saptamana pentru a obtine rezultate satisfacatoare.


4. Nu uita de hidratare

Nu sunt putine persoanele care renunta la cremele hidratante fie ca au pielea uscata sau nu. Renuntarea la produsele hidratante poate accentua problemele tenului, de aceea este bine sa le folosesti in fiecare zi, astfel incat sa ai o piele catifelata. Daca nu iti place sa astepti prea mult pana cand lotiunea hidratanta este absorbita de piele, poti alege sa folosesti uleiul sau spray-ul pentru corp.


5. Consuma mai multa apa

Pentru a hidrata pielea este important sa consumi cat mai multa apa. Cafeaua si alcoolul, in schimb, iti pot usca si mai tare tenul, asa ca este mai bine sa le eviti. Cafeaua este diuretica, motiv pentru care organismul tau poate pierde lichide, iar alcoolul deshidrateaza. Specialistii recomanda consumul a cel putin opt pahare cu apa in fiecare zi, astfel incat pielea ta sa fie bine hidratata din interiorul organismului.

Sursa foto: beautyhigh.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare