Machiaj & Cosmetica

#ten #machiaj #stil #ingrijire ten #machiaj si cosmetica

Afla si pune in valoare nuanta pielii tale

Secretul unui machiaj reusit consta in abilitatea de a-ti evalua in mod corect trasaturile cu care te-a inzestrat natura. Nuanta pielii tale este reperul pe care trebuie sa il folosesti atunci cand optezi pentru culorile produselor cosmetice. Afla si pune in valoare tonul chipului tau cu ajutorul urmatoarelor ponturi utile.

Stabilirea nuantei pielii

Pentru a afla tonalitatea naturala a pielii tale poti recurge la cateva trucuri simple: observa cu atentie nuanta unei unghii (in partea din mijloc) sau ciupeste-ti zonele care nu sunt expuse niciodata la soare (axila, incheieturi).

Analizeaza apoi daca tonalitatea se apropie mai mult de o tenta rosiatica- portocalie , rosiatica-albastruie, rozalie-albastruie, roz-piersica sau galbuie. Odata ce ai stabilit care este nuanta ta naturala, vei sti ca acele culori care te avantajeaza trebuie sa creeze un contrast cu pielea.

In alegerea fondului de ten, a pudrei si a fardului de obraz, este necesar sa te orientezi dupa nuante cat mai similare pielii. Femeile au, in general, o intuitie innascuta atunci cand isi selectioneaza produsele de machiaj. Asculta-ti instinctul, insa analizeaza-te cu atentie in oglinda inainte sa iesi din casa.

Ponturi de baza pentru machiajul tau

In cazul in care iti doresti o imagine subtila, alege culori care sa nu faca nota disonanta cu tonalitatea pielii sau adauga un plus de adancime cu ajutorul nuantelor neutre cu particule stralucitoare. In mod normal, exista patru categorii principale pe care sa adaptezi trasaturilor tale naturale:
 

  • nuante pamantii: maro, bronz, galben, auriu
  • nuante rosiatice: rosu-cireasa, roz aprins
  • nuante violet: tonuri diverse de mov si indigo
  • nuante coral: oranj, portocaliu-rosiatic



Pentru o imagine mai indrazneata, foloseste nuante contrastante cu tonul pielii, insa fa-o doar in zona ochilor sau a buzelor, niciodata simultan.

De pilda, daca tonul natural al pielii tale este rozaliu, incearca un albastru intens sau un maro-ruginiu de toamna, cu luciu de buze transparent. In contrast, poti alege un ruj rosu -coral, pastrand privirea mai putin accentuata.

In cazul in care pielea ta este mai degraba rosiatica, opteaza pentru un verde pamantiu. Daca te incadrezi in tonalitatea "piersica", experimenteaza cu un mov vibrant in zona ochilor sau un roz aprins pentru buze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare