Machiaj & Cosmetica

# ingrijire fata #ingrijire ten #piele uscata

7 trucuri la care sa apelezi pentru a scapa de pielea uscata de pe fata

Probabil pielea uscata de pe fata este unul dintre aspectele neplacute pe care nu ni le-am dori niciodata. Acest lucru, nu numai ca este foarte inestetic, dar el ne poate face sa parem cu mult mai batrani decat suntem. Din fericire, exista cateva trucuri la care putem apela pentru a ameliora rapid aceasta problema.

Foloseste o lotiune sau o crema hidratanta

Cremele si lotiunile de fata sunt in general mai hidratante decat uleiurile sau serurile. Ele pot creste umiditatea pielii in numai cateva ore, fiind foarte eficiente pentru ameliorarea problemelor cu pielea uscata de pe fatra. Cauta produse cu umectanti precum glicerina sau acidul hialuronic si ingrediente care repara pielea, cum ar fi niacinamida si ceremidele.

Hidrateaza des pielea fetei

Cel mai bun tratament pentru refacerea hidratarii pielii este aplicarea unei creme hidratante topice de doua ori pe zi, dimineata si seara. Acest lucru mentine pielea sanatosa pe termen lung si impiedica aparitia deshidratarii si a uscarii tenului.

Hidrateaza corect pielea de pe fata

Pentru a grabi vindecarea pielii deshidratate, aplica un strat hidratant pentru fata, pe pielea curata pe orice alt produs de ingrijire a pielii, precum seruri sau tratamente. Maseaza crema hidratanta pe piele cu miscari circulare. Tehnica aceasta ajuta la impingerea ingredientelor de hidratare cat mai adanc in piele si in liniile uscate ale acesteia, avand un efect imediat.

Hidrateaza-ti suplimentar buzele

Buzele pot fi foarte afectate de deshidratare, ele avand cele mai putine straturi de protectie. Aplica un balsam de buze sau un alt tratament, de fiecare data cand iti hidratezi fata, inclusiv dimineata si seara si pe tot parcursul zilei, in functie de necesitati. Cele mai bune produse pentru hidratarea buzelor contin uleiuri vegetale de floarea soarelui si ricin, emolienti precum squalanul si trigliceridele si ingrediente ocluzive cum ar fi petrolatum, ceara de albine sau ceara de plante si untul de shea si cacao. Toate acestea formeaza o bariera protectoare care impiedica deshidratarea.

Foloseste un demachiant usor pentru fata

Nu folosi sapunul pentru a te spala pe fata. El poate curata pielea, agravand uscaciunea ei. Ai nevoie de un produs de curatare fara sulfati, special pentru fata, cu un pH bland. Pentru pielea uscata de pe fata alege o formula care contine ingrediente hidratante, cum ar fi glicerina. Cu astfel de produse pielea ta se va simti moale, curata si hidratata.

Nu folosi apa calda pentru a te spala pe fata

Apa calda este daunatoare pentru piele, ea putand provoca sensibilitate crescuta. Pentru o buna curatare a pielii de pe fata, asigura-te ca temperatura apei nu este prea crescuta si testeaz-o inainte cu un deget. De asemnea, se recomanda sa te speli pe fata doar seara pentru a evita deshidratarea, iar dimineata doar sa clatesti cu apa.

Atentie la solutiile de exfoliere a tenului

S-ar putea sa crezi ca exfolierea este o metode de eliminare a petelor de pe fata, dar sa stii ca ea poate grabi si deshidratarea acesteia. Exfolierea poate elimina uleiurile hidratane esentiale, perturband umiditatea pielii fetei. Evita acizii puternici cum ar fi acidul glicolic si exfoliantii duri cum ar fi zaharul sau sarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Stilul clonat sau cum ajungi sa porti mereu si mereu aceeasi tinuta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare