Machiaj & Cosmetica

# distrugere unghii #obiceiuri #unghii

7 obiceiuri zilnice care-ti distrug unghiile

Toate obiceiurile de mai jos au potentialul de a iti distruge in timp unghiile. Daca te regasesti in lista de mai jos, poti evita toate aceste actiuni nocive pentru unghiile tale.

1. Lasi oja prea mult pe unghii

In timp ce poate parea inofensiv sa lasi oja ciobita pe unghii, cu siguranta este mai sanatos sa o indepartezi. Atunci cand lasi oja prea mult timp, pigmentul se inmoaie si patrunde in straturile superioare ale unghiei, afectand-o. Tine cont de acest lucru in special pentru lacurile colorate aplicate pe unghiile de la picioare, de care multe femei uita pana la urmatoarea pedichiura. Lasa unghiile sa respire timp de o saptamana sau doua intre doua aplicari de oja.

2. Nu te speli bine pe maini

Chiar daca te speli pe maini de mai multe ori pe zi, tehnica este foarte importanta. Neglijarea unghiilor in procesul de spalare a mainilor ar putea permite bacteriilor sa se acumuleze dedesubt, unde se vor dezovola si pot genera infectii. Mainile ar trebui splate utilizand o perie de unghii in fiecare zi.

3. Utilizarea unghiilor ca instrumente

Din nefericire tot mai multe persoane folosesc unghiile in tot felul de activitati, din graba. Nu folosi niciodata unghiile pentru a deschide conserve, doze de suc sau borcane, pentru a rupe ambalajele, pentru a scoate suruburi, pentru a razui diverse lucruri sau pentru a face orice alta sarcina pentru care un instrument a fost deja inventat. Facand astfel nu doar ca iti vei strica manichiura, dar iti poti distruge unghiile.

4. Spalarea vaselor fara manusi

Unghiile se umfla in apa, ceea ce duce la unghiile exfoliate si paturi unghiale care se detasaza. In plus, detergentul pentru vase ar putea usca pielea si unghiile. Iti poti pune o pereche de manusi speciale pentru a iti proteja mainile, mai ales daca vrei sa ai grija de unghiile tale.

5. Curatenie fara manusi

Nu este recomandat sa ai aceleasi manusi pentru vase si pentru curatenie, poti avea doua perechi. Expunerea la produsele de curatare ar putea usca unghiile. Detergentii pe baza de alcool sunt cei mai periculosi in acest sens. De asemenea, recomandarea este sa nu folosesti unghiile in sine la curatenie. Daca trebuie sa elimini o pata persistenta nu freca cu unghia, alege un produs mai concentrat sau o laveta abraziva.

6. Lasi unghiile neprotejate iarna

Ghici ce? Mai multe manusi! Cand aerul este uscat si temperatura scade, protejaza-ti unghiile cu o pereche confortabila de manusi. Pentru a crea un mediu sanatos inautru, aplica crema de maini chiar inainte de a le pune. Poti gasi chiar si manusi fashion, din piele sau din materiale tricotate care sa se integreze perfect in tinute.

7. Nu consumi legume

Unghiile tale reflecta alimentele pe care le consumi. Alimentele bogate in fier (oua, spanac, carne rosie etc.) pot consolida unghiile. Pentru un plus, adauga in fiecare dimineata doua linguri de ulei de seminte de in la micul dejun. Toate legumele sunt bune si ar trebui sa ai in fiecare zi cel putin o masa care sa le includa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare