Machiaj & Cosmetica

#unghii #manichiura #ingrijire unghii #unghii sanatoase #intarire unghii

6 trucuri pentru ca unghiile sa creasca mai repede

Trei centimetri. Atat cresc, in medie, unghiile de la maini intr-un an. E drept ca acum exista fel si fel de solutii pentru a ti le alungi artificial, insa nimic nu e mai frumos decat o manichiura realizata chiar pe unghiile tale. Iata cum trebuie sa le ingrijesti pentru a le face sa creasca mai rapid!

1. Pazeste-le cu atentie

E clar ca, in primul si in primul rand, pentru a nu te trezi cu unghiile sparte trebuie sa ai grija atunci cand le pilesti. Spala-le cu o perie moale pentru a elimina toata murdaria. Nu le taia cu foarfeca.

Daca lucrezi in gradina sau atunci cand faci curatenie foloseste manusi de protectie. Nu folosi unghiile, in niciun caz, pentru a racai murdaria sau pentru a deschide vreo cutie.

2. Foloseste intaritor de unghii

Ca sa eviti spargerea unghiilor, pe masura ce cresc trebuie sa le tratezi cum se cuvine. Foloseste un lac de unghii intaritor care sa previna astfel ruperea.

3. Ia-ti doza de biotina

Pentru ca unghiile sa creasca mai repede si sa nu devina casante nu trebuie sa iti privezi organismul de vitamina B7, cunoscuta si sub denumirea de biotina. 30 de miligrame este doza zilnica recomandata, iar aceasta substanta este prezenta atat in alimente precum galbenusul de ou, arahide sau drojdie de bere, cat si in produsele cosmetice.

4. Stimuleaza circulatia sangelui

Unghiile tale vor creste mai repede daca fluxul sangvin la nivelul mainilor este bun. In cazul in care ai mainile reci, inseamna ca ai o problema de circulatie. Masajul este un bun exercitiu pentru a stimula circulatia sangelui. Alege un ulei de corp si maseaza-ti singura, pe rand, fiecare mana in parte, cate cinci minute in fiecare seara. Plimbarile pe jos sunt o alta metoda de a stimula circulatia sangvina.

5. Hidrateaza-ti cuticulele

Cuticulele uscate si crapate nu vor permite unghiilor sa creasca lungi si sanatoase. De aceea, hidrateaza regulat pielea mainilor si cuticulele. Uleiul de avocado este perfect pentru un asemenea tratament.

6. Consuma proteine

Unghiile sunt formate din keratina, care nu este nimic altceva decat o proteina. In cazul in care dieta ta nu contine suficiente proteine si aminoacizi, unghiile vor creste tot mai greu. Consuma, asadar, carne de pui, peste, nuci si seminte, bogate in proteine sanatoase.

Sursa foto: amerikanki.com, salonwendy.cz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare