Machiaj & Cosmetica

#alegere ruj #ruj

5 trucuri simple pentru a-ti alege corect rujul

Rujul reprezinta o parte importanta a oricarui makeup. Simpla adaugare a unui ruj pe buze face o diferenta majora pentru trasaturile fetei tale. Insa un ruj ales gresit poate strica intregul tau aspect. De aceea, este important sa iti alegi rujul intr-o culoare care ti se potriveste. Pentru aceasta, este necesar sa stii cum trebuie ales rujul, in functie de diverse trasaturi ale fetei. In continuare iti vom prezenta cinci trucuri simple pentru a-ti alege corect rujul.

1. Identifica tonul si subtonul pielii tale

Primul pas in alegerea corecta a rujului potrivit este identificarea tonului si subtonului pielii tale. Exista cinci tipuri principale de ten: deschis, auriu, mediu, masliniu, inchis. Pentru a afla daca pielea ta are o nuanta calda sau rece, trebuie sa iti verifici venele. Daca acestea par albastrui, ai o nuanta rece a pielii, iar daca venele dau spre verde, ai o nuanta calda a pielii.

Daca ai tenul deschis, alb, atunci alege un ruj in nuanta de portocaliu, roz, nude sau maro deschis. Pentru pielea cu nuanta primara rece, alege un ruj maro deschis, precum cafeaua cu lapte. Pentru piele in nuanta calda, alege un ruj roz pal sau nude-peach. Daca vrei sa iesi in evidenta, poti opta pentru un ruj rosu aprins sau in culori inchise. Daca ai tenul auriu, un look vioi si tineresc este usor de obtinut cu nuante de roz deschis.

Tenul mediu se potriveste cu o paleta larga de nuante de ruj, care variaza de la nuante maronii, rosii, pana la fucsia si piersica. Daca ai o nuanta calda a pielii, poti alege un ruj in culoarea cuprului sau bronzului. In schimb, daca pielea ta are o nuanta rece, opteaza pentru o nuanta de roz sau rosu-portocaliu. Daca ai nevoie de un look indraznet, opteaza pentru un ruj rosu aprins.

Tenul masliniu iti permite alegerea unui ruj de culoarea fructelor de padure, rosu caramiziu, mov sau fucsia.

Daca ai tenul inchis la culoare, trebuie sa eviti culorile stridente, precum portocaliu, roz sau culori pastel. Alege rujuri in aceeasi tonalitate cu pielea ta, precum visiniu, rubiniu, indigo, nuante de rosu cu subtonuri albastre, rosu mahon sau cafeniu.

2. Ia in considerare forma si marimea buzelor

Daca ai buza superioara carnoasa, alege un ruj deschis pe buza inferioara si aceeasi culoare, dar o nuanta usor mai inchisa, pentru buza superioara. Daca ai buza de jos carnoasa, poti alege orice culoare si trebuie sa adaugi un ruj nude deschis in centrul buzei superioare. Pentru buze asimetrice, foloseste un creion pentru buze intr-o nuanta similara cu a rujului pentru a contura buzele. In cazul in care ai buzele subtiri, evita sa folosesti rujuri in culori inchise si tipatoare, intrucat acestea iti vor subtia buzele si mai mult. Incearca, in schimb, sa folosesti rujuri cremoase si lip gloss-uri. Pentru buzele carnoase, sunt de evitat culorile prea deschise si glossy, dar si texturile stralucitoare.

3. Nu neglija nuanta parului

In cazul in care esti bruneta, poti sa porti nuante de rosu, fie ca alegi culori pale sau mai intense. Pentru satene sau roscate, se potrivesc rujurile roz. Daca esti satena, poti opta pentru un roz intens sau fucsia, iar daca esti roscata, se potriveste un ruj roz zmeura. Daca esti blonda, cele mai potrivite nuante de ruj sunt cele corai sau portocaliu.

4. Alege in functie de culoarea ochilor

Pentru ochii caprui se potrivesc rujurile rosu deschis, maro sau roz deschis. In cazul ochilor albastri, poti alege diverse nuante de visiniu. Ochii verzi se potrivesc cu rujurile roz si caramizii, iar ochii gri se potrivesc cu nuante violete si neutre.

5. Ce nuanta au dintii tai?

Si culoarea dintilor este importanta, atunci cand alegi rujul. Astfel, daca ai dintii albi, esti o norocoasa, intrucat poti alege orice ruj iti doresti. In schimb, daca ai dintii galbeni, poti alege rujuri in nuante precum trandafiriu, portocaliu deschis sau rosu deschis. Sunt de evitat rujurile violet, maro si stacojiu sau rosu deschis. Cel mai important este sa ai o dantura frumoasa si completa, indiferent de nuanta sa. Daca ai nevoie de un implant, te poti orienta spre un implant dentar Sky Fast&Fixed, realizat rapid si usor in cabinetele de specialitate.

Ce ruj alegi?

Asa cum ai vazut, alegerea rujului potrivit este influentata de diverse trasaturi ale tenului, parului si fetei. Astfel, este important sa tii cont de tonul si subtonul pielii tale, forma si dimensiunea buzelor, nuanta parului, culoarea ochilor si chiar de culoarea dintilor tai. Ia in considerare trucurile prezentate pentru a alege rujul ideal pentru tine.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului