Machiaj & Cosmetica

#ingrijire par #trucuri # trucuri frumusete #hidratare ten #look impecabil

5 trucuri pentru a avea un look impecabil in zilele caniculare

Desi din punct de vedere calendaristic este inca primavara, zilele tot mai calduroase arata ca vara si-a intrat deja in drepturi. Soarele puternic ar putea reprezenta o problema pentru look-ul tau, daca te prinde nepregatita. Iata cateva ponturi de infrumusetare, care sa te ajute sa arati impecabil in zilele calduroase ce vor urma.


1. Hidrateaza cat mai bine tenul

Una dintre problemele cu care te poti confrunta pe timpul verii este ingrasarea tenului. Fata ta are nevoie de cat mai multa hidratare, pentru ca altfel, din cauza caldurii puternice, va produce si mai mult ulei, ceea ce va duce la aparitia tenului gras.

Pentru o ingrijire corecta a tenului, este indicat sa alegi o crema hidratanta cu protectie solara ridicata, pentru ca pielea ta sa fie protejata impotriva razelor nocive.


2. Ai grija la produsele de ingrijire pentru par

Pe timpul verii, este recomandat sa renunti la folosirea samponului la fiecare spalare si sa-l inlocuiesti cu balsam. Prin samponare, parul poate pierde din uleiurile sale naturale si, odata expus la razele soarelui, devine uscat si vizibil deteriorat.

De asemenea, este recomandat sa eviti sa te joci cu parul in timpul zilei. Mainile transpirate ingrasa parul si vei fi nevoita sa il speli mai des. In zilele caniculare, poti opta pentru o coafura lejera, un coc sau o coada de cal, care sa iti asigure un confort termic sporit.


3. Foloseste cumpatat deodorantul

Petele de deodorant pe haine nu sunt deloc placute si dau impresia unui look neingrijit. Pentru a evita asemenea situatii, este indicat sa nu folosesti deodorant in exces.

Aplica un strat subtire de antiperspirant si asteapta sa se usuce, inainte de a te imbraca.


4. Tine bacteriile la distanta

Zilele calduroase pot provoca aparitia unor pete inestetice pe fata ta, mai ales daca esti predispusa la acnee. Pentru a nu intampina asemenea probleme, este bine sa tii la distanta de fata telefonul mobil, sa iti speli cat mai des mainile si sa iti stergi din cand in cand fata cu un servetel curat, pentru a inlatura transpiratia si, implicit, bacteriile.


5. Fii pregatita cu o trusa de "urgenta"

In cazul in care petreci mult timp in aer liber, este recomandat sa ai tot timpul la tine cateva produse care sa te ajute sa iti mentii un look proaspat pe tot parcursul zilei.

Pregateste-ti in trusa deodorantul, servetelele demachiante, parfumul, crema cu protectie solara si cateva produse de machiaj. Astfel, vei reusi sa cureti murdaria si sudoarea si sa te mentii proaspata toata ziua.

Sursa foto: webmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare