Machiaj & Cosmetica

#cosmetica #pori dilatati #tratamente cosmetice #tratare pori dilatati #scapare pori dilatati

5 trucuri eficiente care te scapa rapid de porii dilatati

Porii dilatati sunt inestetici devenind o adevarata pacoste pentru orice femeie. Vestea buna este ca ai la indemana o multime de trucuri care sa te scape de aceasta problema. Iata cateva dintre ele:

1. Curata-ti constant pielea

Pastreaza-ti pielea mereu curata. Praful, celulele moarte, sau fondul de ten vor bloca porii, facandu-i sa para mai mari. Fa-ti un obicei zilnic din a-ti ingriji tenul cu produse potrivite tipului tau de piele. Stai cat mai departe de produsele astringente pe baza de alcool. La prima vedere, ei rezolva rapid problema, insa inrautatesc, de fapt, situatia intrucat sporesc secretia glandelor sebacee.

2. Exfoliaza pielea o data pe saptamana

Foloseste un exfoliant bland si o perie speciala pentru fata. Trebuie sa stii ca poti aplica exfoliantul la fel de bine si cu varful degetelor. Exfolierea regulata va ajuta la deblocarea porilor si va indeparta urmele de murdarie si celulele moarte ale pielii, iar tenul tau va fi mai neted si mai luminos. Atentie! Daca ai tenul gras, microabraziunea se face saptamanal. Cele cu tenul normal, trebuie sa isi exfolieze fata de doua ori pe luna, iar cele cu tenul uscat doar o data pe luna.

3. Tratamente naturale

Rade un castravete verde, adauga o lingurita de suc de lamaie si una de apa de trandafiri. Aplica amestecul pe fata si stai asa pret de 20 de minute. Curata-te apoi cu apa din abundenta.

Mai poti amesteca doua lingurite de bicarbonat de sodiu cu putina apa. Maseaza pielea delicat cu aceasta pasta, folosind miscari circulare. Dupa un minut, curata fata cu multa apa rece.

4. Evita produsele de machiaj "grele"

Alege machiaj usor, fara produse care sa incarce inutil tenul. Aplica machiajul folosind miscari blande. Si nu uita niciodata sa te demachezi inainte de a merge la culcare, folosind un demachiant usor si dischete din bumbac.

5. Fa-ti timp pentru un tratament profesionist

Cel putin odata pe luna este bine sa apelezi la experienta unui profesionist de la saloanele de infrumusetare. El va reusi sa iti curete porii mult mai profund decat o faci tu acasa.

Sursa foto: life.paperblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului