Machiaj & Cosmetica

#machiaj #trucuri machiaj # machiaj ochi #ochi mici

5 trucuri de machiaj pentru ochi mici

Un machiaj reusit este cel adaptat fizionomiei, iar un chip cu ochi mici are nevoie, cu siguranta, de trucuri inteligente care sa il puna in valoare. Pana si cele mai mici detalii conteaza in arta infrumusetarii prin machiaj, mai ales daca trasaturile sunt cu adevarat iesite din comun.

Machiajul perfect pentru ochi mici inseamna sa creezi mai multa dimensiune, adancime si lumina in zona privirii. Modul in care te pensezi, nuantele de fard pe care le folosesti si liniile de contur sunt doar 3 aspecte-cheie ale evidentierii ochilor mici prin machiaj. Iata cateva trucuri utile in acest sens!


1. Forma sprancenelor

Daca ai ochii mici, forma sprancenelor tale nu poate sa fie liniara si groasa, intrucat privirea ta va fi eclipsata in permanenta de sprancene. Apeleaza la un cosmetician si alege un format usor arcuit, mai subtire spre margini si mediu in latime la baza. Acest truc iti scoate ochii in evidenta si adauga un plus de luminozitate privirii.


2. Nuanta fardului de pleoape

Ochii mici vor fi micsorati suplimentar de nuantele de fard inchise si mate. Evita sa le folosesti pe toata suprafata pleoapelor si aplica-le doar in colturile exterioare, ca umbre. In rest, machiaza-te in tonuri deschise sau pastelate, usor sidefate, care adauga dimensiune ochilor. Aplica un fard alb stralucitor in coltul intern al ochilor si imediat sub linia sprancenelor, indiferent de tipul de machiaj pe care il alegi.


3. Eyelinerul

Eyelinerul sau tusul de pleoape poate fi aliatul tau in machiaj daca ai ochii mici. In timp ce nu este recomandat sa iti conturezi complet ochii cu creion dermatograf inchis la culoare, o linie subtire sau medie pe pleoapa superioara poate face minuni pentru privirea ta.

Traseaza cate o curba pana in coltul exterior al ochiului, marcand cate o "codita" de aproximativ jumatate de centimetru in ambele parti. Vei vedea cum privirea ta va fi brusc in centrul atentiei, iar culoarea ochilor tai va capata si ea o noua intensitate.


4. Conturul pleoapei inferioare

La fel de important este sa realizezi corect si conturul pleoapei inferioare. In loc sa aplici creionul dermatograf in interiorul pleoapei (de-a lungul mucoasei), evidentiaza pleoapa de jos imediat sub radacina genelor. Aplica pe mucoasa ochilor un creion dermatograf alb. Vei vedea imediat diferenta!


5. Curbarea genelor

Un ultim pas in realizarea machiajului perfect pentru ochi mici este sa te concentrezi pe curbarea genelor. Foloseste un cleste special si aplica 2-3 straturi de mascara neagra!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare