Machiaj & Cosmetica

#sfaturi machiaj #ochi umflati #gripa #cearcane #machiaj #raceala

5 trucuri ca sa arati bine chiar si atunci cand te simti rau

Cine nu a trecut macar o data printr-o raceala iarna aceasta? Iar atunci cand te imbolnavesti ai impresia ca mai rau de atat nici ca poti arata. E foarte probabil sa fie asa, dar nu si daca iei in calcul urmatoarele sfaturi:

Hidrateaza-te

Temperatura crescuta ti-ar putea secatui corpul de lichide, asa ca hidrateaza-te cat mai bine. Bea multe lichide, multe ceaiuri si mananca multe fructe. Nu doar ca iti restabilesc echilibrul hidric, dar sunt menite sa iti scada si temperatura. Foloseste si creme hidratante, pentru a evita ca pielea sa se usuce sau buzele sa se crape.

Scapa de pungile de sub ochi

Cand esti bolnava, ochii ti se umfla din cauza lichidelor care au tendinta sa se concentreze spre zonele mai moi. De aceea, e indicat ca atunci cand te simti rau sa dormi cu capul usor mai ridicat, pentru a favoriza circulatia fluidelor prin organism. In plus, seara, inainte de a te aseza in pat, pune in congelator doua lingurite. Dimineata, aseaza-le cu dosul pe pleoape. Metalul rece va ajuta la contractarea vaselor sangvine, astfel ca ochii nu vor mai fi atat de umflati. Si sa nu mai vorbim de faptul ca te va trezi instantaneu.

Ingrijeste-ti sinusurile

Pentru ca atunci cand te simti rau e posibil sa ti se para ca nasul tau e de zece ori mai mare decat in mod normal, pastreaza mereu la indemana o solutie salina cu care sa iti desfunzi nasul pentru a respira mai bine si pentru a nu fi nevoita sa ti-l sufli atat de des. O varianta ar fi sa iti tii vreme de 5-10 minute capul deasupra unui castron cu apa fierbinte in care ai pus cateva picaturi de ulei de eucalipt.

Foloseste un fond de ten rezistent

Pentru ca atunci cand esti racita iti vei sufla des nasul, alege un fond de ten rezistent la transfer, ca sa nu ramana pe batista, iar tu sa arati precum renul Rudolf. In plus, tine la tine sticluta cu fond de ten, dar si un aticearcan, in caz ca oboseala va incepe sa ti se citeasca pe chip.

Alege machiajul waterproof

Una dintre variantele ideale atunci cand ai senazia ca "iti curg ochii" este sa folosesti make-up waterproof. In felul acesta vei fi sigura ca lacrimile nu iti vor distruge machiajul si vei arata bine cat e ziua de lunga. Ca sa eviti inrosirea ochilor, pune-ti picaturi inainte sa te machiezi.

Sursa foto: objetivobienestar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare