Machiaj & Cosmetica

# remedii cosuri # remedii dermatologice #piele sanatoasa #remedii naturale #puncte negre

5 solutii naturale pentru a scapa de punctele negre

Punctele negre iti dau batai de cap? Nu te grabi sa le storci si sa-ti lasi semne. exista o multime de remedii naturale, simple si eficiente, ca sa te scape de aceasta problema. Iata cinci cele mai eficiente solutii pentru punctele negre, de la specialistii citati de womanitely.com:

1. Miere si scortisoara 

Scortisoara ajuta la cresterea fluxului sanguin, care face pielea sa straluceasca, iar in plus ii ofera finete si un aspect sanatos. Mierea este cunoscuta pentru propietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii. Combinati pudra de scortisoara cu miere si aplicati pe punctele negre. Aplicati un strat subtire, apoi presati cu o discheta demachianta si indepartati dupa 4 minute. Clatiti fatacu apa calduta si aplicati o crema usoara. 

2. Abur 

Aceasta metoda ajuta si la prevenirea aparitiei unor noi puncte negre. Pur si simplu umpleti un bol mare cu apa fierbinte, acoperiti-va capul cu un prosop gros si lasati aburul sa actioneze. Nu depasiti 10 minute, apoi clatiti fata cu apa calduta, tamponati si apoi clatiti cu apa rece. Aplicati o crema hidratanta. Este necesar sa repetati metoda de doua ori pe saptamana la inceput, insa apoi e suficienta o singura operatiune lunar.

3. Bicarbonat sodiu

Combinati bicarbonatul de sodiu si apa pana obtineti o pasta si masati foarte usor dupa care clatiti cu apa usoara. lasati pielea sa respire putin, tamponati usor si aplicati crema hidratanta. 

4. Masca de albus 

Albusul este folosit si in mastile de par, dar este la fel de eficient si in cazul punctelor negre. Aplicati un strat subtire de albus batut spuma pe fata. Odata ce s-a uscat complet, aplicati inca un strat si apoi repetati procedura pentru al treilea strat. Dureaza putin, insa rezultatele vor face ca asteptarea sa fi meritat. Clatiti apoi usor si aplicati o crema hidratanta. 

5. Scrub de zahar

Acest exfoliator natural este folosit de mult timp si pentru alte parti ale corpului insa si-a dovedit eficienta si in cazul punctelor negre. Combunati zahar si ulei de cocos sau de migdale, de masline de jojoba ori de struguri, apoi aplicati amestecul pe piele folosint miscari circulare usoare. Clatiti si aplicati apoi o crema usoara, hidratanta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului