Machiaj & Cosmetica

#frumusete #ritualuri frumusete #schimbare ritual frumusete

5 ritualuri de frumusete care s-au schimbat de-a lungul istoriei

Ritualurile de infrumusetare s-au schimbat radical de-a lungul istoriei. Multe dintre tendintele in moda, dar si frumusete capata alte sensuri odata cu trecerea timpului. Daca unele practici pareau ciudate in trecut, in prezent acestea sunt catalogate firesti si indispensabile pentru frumusetea unei femei. Iata cateva ritualuri de frumusete care s-au schimbat de-a lungul istoriei:

1. Bronzul

Astazi, toate femeile isi doresc sa aiba o piele maslinie. In trecut insa, femeile se fereau de soare, deoarece se spunea ca bronzul este specific femeilor din clasa muncitoare, care isi petreceau foarte mult timp pe camp. In prezent insa, bronzul este o necesitate pentru o femeie care se respecta, multe dintre reprezentantele sexului frumos platind chiar sume mari de bani pentru a avea o piele creola.

2. Fruntile mari

Fruntile mari erau un atu fizic in perioada medievala, iar femeile ar fi facut orice pentru a-si scoate in evidenta aceasta parte a fetei. Astazi, fruntile mari sunt vazute ca un defect, iar femeile incearca prin orice mijloace sa isi ascunda fruntile sub bretoane voluminoase.

3. Machiajul

In trecut, femeile care purtau machiaj erau considerate doamne de moravuri usoare. In zilele noastre, machiajul este indispensabil. Practic, nicio femeie nu poate iesi din casa fara sa isi dea cel putin cu fond de ten, ruj sau rimel.

4. Blushul din belsug

Daca arunci o privire pe vechile fotografii din secolul al XVIII-lea, vei putea observa cu usurinta ca una dintre cele mai in voga tendinte in machiaj era blushul abundent. In prezent, daca ai adopta un astfel de look, cu siguranta ai fi privita cu scepticism.

5. Plumb

Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, tenul pal era la mare cautare. Femeile recurgeau la tot felul de tertipuri pentru a obtine un ten de portelan. Recunoscuta pentru pielea sa imaculata a fost Elisabeta I, care isi dadea cu pulbere de plumb pe fata pentru a obtine o piele de portelan. Acest aspect al pielii si-a pierdut insa din valoare de-a lungul timpului, iar astazi o piele prea alba este privita chiar cu oroare.

Sursa foto: allwomenstalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Poate fi jeansul alb prietenul oricarei femei?

Sase jocuri educative de interior pentru iarna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare