Machiaj & Cosmetica

#greseli pensare #pensare # conturare sprancene #sprancene #greseli #sfaturi pensare #tehnici pensare

5 greseli pe care le faci cand iti conturezi sprancenele

Visezi la sprancene perfecte a la Cara Delevingne? Daca preferi sa te pensezi singura, cel mai probabil ti s-a intamplat sa nu nimeresti forma dorita. Iata ce iti recomanda make-up artistii sa faci pentru a avea sprancene perfecte:

Le epilezi cu ceara

La salon, un profesionist are experienta necesara pentru a-ti epila fara probleme sprancenele, insa e bine ca tu sa nu faci asta acasa. Benzile de ceara, pe cat de simplu sunt de folosit, pe atat de riscante sunt si te-ai putea trezi brusc fara sprancene daca nu stii sa le utilizezi corect.

Te pensezi prea mult

Atunci cand te vezi in fata oglinzii cu penseta in mana ai tendinta sa crezi ca stii ce ai de facut si sa incepi sa iti smulgi toate firele de par care ti se pare ca sunt ne la locul lor. Doar ca e gresit, spun cosmeticienii, sa iti pensezi si firele de par din partea superioara a sprancenelor, intrucat acelea confera aspectul natural. Daca ultima data ai apelat la un salon de cosmetica, e mai simplu. Urmareste firele care "rasar" de la o zi la alta si doar pe acelea smulge-le.

Aduci sprancenele la culoarea parului

O tendinta des intalnita printre femeile care obisnuiesc sa ocoleasca saloanele de infrumusetare crezand ca stiu ce au de facut este sa isi coloreze sprancenele in aceeasi nuanta cu parul. Doar ca aceasta solutie este ideala doar in cazul brunetelor. Daca esti satena, atunci sprancenele tale e bine sa fie usor mai deschise la culoare, intrucat iti vor pune in evidenta ochii. In schimb, daca esti blonda si nu ai o piele foarte alba, alege pentru sprancene un ton mai inchis decat culoarea parului.

Te pensezi inainte de a face dus

Pensatul inainte de dus nu este varianta cea mai buna. In primul rand ca la baie e posibil sa mai pierzi doua-trei fire din sprancene, iar in al doilea rand, e mai avantajos sa te pensezi dupa ce ai facut un dus fierbinte, iar porii sunt dilatati. In felul acesta, pensatul se va dovedi mult mai putin dureros.

Conturezi sprancenele ultima data

Sprancenele sunt ultimul "accesoriu" la care lucrezi atunci cand te machiezi si e de inteles, intrucat ele sunt cele care iti incadreaza fata. Insa tine cont totusi ca, daca faci acest lucru dupa ce ai aplicat pe fata toate fardurile cu putinta, e posibil sa gresesti in conturarea lor si sa fi nevoita sa... stergi, ceea ce iti va da peste cap tot machiajul. De aceea, succesiunea recomandata este baza de machiaj, fond de ten, fard de obraz, contur de sprancene si apoi restul.

Surs foto: ona.idnes.cz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits: Nu esti tu de vina, ci hainele

Expertul Acasa.ro, Irina Markovits

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare