Machiaj & Cosmetica

#aplicare ruj #sfaturi machiaj #machiaj #ruj

5 greseli pe care le faci cand aplici rujul! Renunta acum la ele daca vrei un look perfect

Rujul este acel strop de culoare care poate face minuni pentru fata ta, adaugand caldura si oferind machiajului tau un aspect general elegant, feminin si stilat in numai cateva secunde. Specialistii in frumusete sustin ca rujul este extrem de inportant pentru femeile cu buzele palide sau care si-au pierdut fermitatea si conturul. Cu toate acestea, in timp ce rujul te poate face sa arati grozav, daca este aplicat incorect poate avea efectul contrar. Vom vedea in continuare care sunt principalele greseli care se pot face la aplicarea rujului.

Aplicarea rujului direct pe buzele uscate si crapate

Pielea uscata poate determina rujul sa se instaleze in fisurile din jurul gurii. Specialistii recomanda utilizarea unui exfoliant bland pentru a curata buzele, indepartand pielea moarta. Un alt sfat pentru a te asigura ca buzele sunt in stare bune este sa aplici intotdeauna un balsam de protectie si hidratare atunci cand iesi afara.

Nu se foloseste creionul de contur pentru buze

Creionul de contur pentru buze impiedica raspandirea si intinderea acestuia dincolo de liniile buzelor. Fara contur de buze, zona va arata confuza atunci cand se poarta ruj, deoarece produsul migreaza peste marginile liniilor buzelor. Creionul de buze impiedica aceasta imprastiere a rujului, pastrand totodata, conturate frumos liniile din jurul gurii, ceea ce va face ca machiajul sa arate profesional si elegant.

Aplicarea rujului direct de pe aplicator

Aplicarea rujului necesita precizie si linii ascutite, motiv pentru care ar trebui utilizate instrumentele potrivite. Incepe prin a folosi un creion de buze pentru a crea o linie bine definita in jurul marginii buzelor, apoi completeaza cu culoare. Specialistii recomanda utilizarea unei perii care permite o precizie mare si permite intensificarea treptata a culorii.

Permiterea rujului sa se estompeze la mijlocul buzelor

Un contur riguros in jurul marginii exterioare a buzelor si estomparea culorii din interior este asociata cu tendinte ale unei mode trecute si desuete, asa ca asigura-te ca nu se intampla acest lucru pentru ca nu vei arata prea modern. Pentru a face culoarea sa dureze mai mult, aplica rujul cu o perie, apoi curata cu un tampon pentru a impregna cat mai bine culoarea in buze. Continua prin aplicarea unui al doilea strat de ruj si repeta chiar si a treia oara pentru a te asigura ca va avea o durata mai lunga.

Folosirea unei culori prea nude

Culorile buzelor nude sunt tot mai populare, dar daca mergi catre o nuanta prea palida vei pierde linia naturala a buzelor. Alege tonuri similare cu cea mai intunecata zona a buzelor, sau mai bine alege o culoare indrazneata - rujurile stralucitoare nu sunt doar pentru fetele de douazeci de ani!

Indiferent de varsta, poti arata incredibil cu un ruj puternic, chiar si in mijlocul zilei. Buzele fuschia sub razele soarelui de vara arata uimitor, iar pentru petrecerile de iarna poti merge pe o nuanta de rosu aprins care va pune in valoare in modul cel mai simplu si stilat o tinuta neagra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare