Machiaj & Cosmetica

#machiaj si cosmetica #machiaj #stil #erori machiaj # greseli machiaj

5 greseli de machiaj care te imbatranesc

Desi majoritatea femeilor considera produsele de make-up ca fiind aliatul lor in lupta contra timpului, daca nu respecta cateva reguli elementare, pot cadea cu usurinta in capcana.

Atunci cand nu stii cum sa adaptezi machiajul la modificarile tenului tau sau uiti sa te aliniezi la noile tendinte, vei obtine un efect contrar celui asteptat: in loc sa ai o imagine tinereasca si atragatoare, vei castiga doar cativa ani in plus.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli care iti pot aduce ani in plus.

1. Aplici pudra in exces

Se recomanda aplicarea pudrei pentru a fixa machiajul, mai ales in cazul unui ten gras. Totusi, evita zona ochilor, deoarece ridurile vor fi accentuate.

2. Folosesti o nuanta nepotrivita de blush

In functie de culoarea tenului tau, dar si a fondului de ten folosit, trebuie sa iti alegi si culoarea blush-ului. Intotdeauna nuantele inchise imbatranesc tenul si arata artificial. Ai grija sa nu ramai cu dungi pe obraz, deoarece vei avea aerul unei "artiste de cabaret".

3. Aplici mascara si tus pe linia inferioara a genelor

Foarte multe doamne sau domnisoare au impresia ca folosind rimelul si tusul in acest mod isi scot ochii in evidenta. Nimic mai neadevarat! Vor fi scoase in evidenta doar imperfectiunile din zona de sub ochi, adica ridurile sau cearcanele.

In schimb, poti acorda o mai mare atentie modului in care arata genele superioare. Foloseste un ondulator de gene, pentru a crea efectul de "ochi mari deschisi".

4. Alegi nuante de farduri nepotrivite

Culorile de fard in tonuri pamantii (brun, maro) te vor face sa pari obosita. Acelasi lucru se intampla si daca folosesti farduri in culori metalizate, iar excesul de pudra colorata de pe ploape se va strange in pliuri, punand accentul pe ridurile de expresie.

5. Porti un ruj inchis la culoare

Odata cu inaintarea in varsta, femeile trebuie sa aleaga rujuri in culori discrete, naturale sau gloss-uri, pentru a crea senzatia de volum. O alta greseala frecventa legata de machiajul buzelor apare in momentul in care alegi un contur de buze diferit de nuanta rujului.

Foto: torricelumngirl.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului