Machiaj & Cosmetica

#make-up #machiaj #stil #machiaj si cosmetica #sfaturi machiaj #erori machiaj

5 erori frecvente in aplicarea machiajului

Pe unele dintre ele le-ai mai auzit, altele iti sunt probabil necunoscute. Micile greseli pe care le mai facem din cand in cand in ritualul nostru zilnic de infrumusetare se pot transforma in obiceiuri permanente. Iata 5 erori frecvente in aplicarea machiajului si sfaturi utile pentru o imagine fara cusur.

Chiar daca unele deprinderi ti le-ai asumat din surse pe care le considerai credibile, nu risca sa iti pui trasaturile intr-o lumina defavorabila. Iata ce este necesar sa eviti cand te machiezi:

1. Nu sari niciodata peste hidratare

In nicio situatie, nu este recomandat sa sari peste pasul hidratarii cand te pregatesti sa aplici fondul de ten sau pudra. Aplica intotdeauna o crema emolienta cu 10 minute inainte sa folosesti aceste produse.

Daca ai tenul gras, pudra se ba imbiba in porii dilatai si ii face sa para mult mai mari decat sunt de fapt. In cazul unui ten uscat , pudra va scoate in evidenta ridurile si liniile fine. Toate acestea in intampla daca uiti de hidratare.

2. Foloseste cu prudenta fardurile deschise

De cele mai multe ori, fardurile deschise la culoare scot in prim-plan imperfectiunile tenului. Alege, pentru machiajul de zi cu zi, nuante cat mai apropiate de culoarea naturala a chipului tau: un fond de ten potrivit, un fard de pleoape de culoarea piersicii etc.

3. Nu aplica fondul de ten exclusiv pe chip

Nu aplica niciodata fondul de ten si pudra exclusiv pe chip, mai ales daca folosesti o nuanta vizibil diferita de tonalitatea ta naturala. Ai grija sa intinzi fondul de ten cu un burete umed pe gat si pe piept, indepartand excesul cu un servetel uscat.

4. Nu combina fardurile de consistente diferite

Daca vei aplica produse de consistenta diferita unele peste altele (blush- crema peste pudra de ten), te vei alege cu pete inestetice in loc sa te bucuri de un efect vizual seducator. Acorda o atentie sportita texturilor si ai grija ca ele sa fie compatibile.

5. Nu folosi contur de buze intr-o nuanta inchisa

Machiajul anilor '80 are cateva influente in acest sezon, insa cu exceptia contrastului inestetic si vulgar dintre creionul pentru buze intr-o nuanta inchisa si ruj. Daca simti nevoia sa-ti conturezi cumva zambetul, alege nuante cat mai apropiate pielii tale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din machiaj-cosmetica

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Trucuri vestimentare pentru mignone

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare