Machiaj & Cosmetica

#exfoliere piele #sfaturi utile #bron #trcuri bronzat

4 trucuri care te ajuta sa te bronzezi rapid

Zilele calduroase numai bune pentru o zi relxanta la plaja au sosit. Pentru a inaugura insa sezonul estival trebuie mai intai sa iti pregatesti pielea. Daca pigmentul tau este alb ai nevoie in plus de hidratare si de un proces mult mai intens de hranire a pielii inainte de a merge la plaja. Un bronz perfect si rapid il poti obtine recurgand la diverse creme autobronzante, insa astfel pierzi toate beneficiile si distractia pe care ti le poate oferi o zi relaxanta de bronzare in aer liber. De asemenea, daca esti o fire nerabdatoare, poti apela la cateva trucuri care te pot ajuta sa obtii rapid un bronz de invidiat. Iata cateva dintre ele:


1. Exfolizata-ti pielea

Inainte de a merge la plaja foloseste un gel exfoliant pentru piele pentru a indeparta celulele moarte. Astfel vei crea o suprafata nedeta, care va mentine bronzul mai mult timp, dar si va grabi procesul de bronzare.


2. Urmareste soarele

Pozitioneza-te in functie de bataia soarelui, cu cat acesta te va lovi mai tare, cu atat te vei bronza mai repede. Nu uita insa ca trebuie sa respecti anumite ore. Cel mai frumos si rezistent bronz il vei obtine la primele ore ale dimenetii, cand soarele nu este foarte puternic. Altfel, nu vei face decat rau pielii si te poti trezi cu arsuri grave.


3. Ai grija cat timp te expui

Un bronz perfect il poti obtine chiar si intr-o jumatate de ora. Daca ai un ten masliniu, este bine sa nu stai mai mult de 2-3 ore pe zi la plaja. Nu trebuie sa exagerezi cu expusul la soare doar din dorinta de capata un bronz rapid. Oricum, bronzul se va vedea dupa cateva ore de la expunerea la soare.


4. Consuma alimente bogate in betacaroten

Nutritinistii spun ca betacarotenul ajuta organismul sa se apere impotriva radicalilor liberi. Pentru a-ti proteja si pielea, dar si pentru a o ajuta sa se bronzeze mai repede, este bine sa consumi pe perioada verii cat mai multe alimente bogate in betacaroten.


5. Utilizeaza acceleratoarele de bronzare

Daca vrei sa obtii un bronz rapid, foloseste lotiunile pentru accelerarea bronzarii care contin substante naturale si care ajuta la indreptarea melaninei spre pielii. Aceasta substanta pigmentara ofera culoarea inchisa a pielii, in urma procesului de bronzare.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum iti adaptezi garderoba la zilele fierbinti de vara

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare