Machiaj & Cosmetica

#gomaj #tipuri de gomaj #gomaj cu malai #gomaj cu miere #gomaj zat cafea #gomaj zahar

4 tipuri de gomaj natural pe care le poti face singura acasa

Toamna este anotimpul perfect pentru a-ti pregati pielea pentru sezonul rece. Inainte de hidratare, pielea ta are nevoie de o curatare in profunzime. Gomajul este procesul de infrumusetare care te ajuta sa elimini celulele moarte, lasandu-ti pielea perfect curata, plina de vitaliate si elasticitate. Iata cateva tipuri de gomaj pe care le poti face singura acasa, fara sa cheltuiesti o avere la saloanele de infrumusetare:


1. Gomaj cu malai

Inainte de toate, trebuie sa stii ca orice gomaj se aplica o singura data pe saptamana. Pentru a-ti prepara un gomaj natural cu malai ai nevoie de 20 de g flori de tei pe care le fierbi in 500 ml de apa. Cand acestea scad, adauga peste ele 3 lingurite de malai. Lasa compozitia sa se raceasca apoi intinde amestecul pe corp si maseaza usor. Gomajul cu malai este recomandat in special persoanelor cu tenul gras.

De asemenea, daca ai un ten mixt, poti face un gomaj cu malai si albus de ou. Amesteca 2 linguri de malai cu un albus de ou si aplica amestecul pe fata sau corp, lasa-l sa actioneze 10 minute, apoi indeparteaza-l cu apa calduta.


2. Gomaj cu miere pentru tenul normal

Tenul normal are si el nevoie de o ingrijire speciala. Exfoliaza-l cu un amestec de 2 linguri de miere combinate cu 2 linguri de zahar brun, apoi intinde acest amestec pe fata si bust prin miscari circulare timp de 20 de minute. Indeparteaza amestecul cu jeturi de apa calda, alternate cu apa rece.


3. Gomaj cu zat de cafea

Gomajul cu zat de cafea are dublu efect: elimina celulele moarte, dar "topeste" si celulita. Amesteca 50 g zat de cafea cu 2 lingurite de ulei de masline si aplica acest amestec in zonele afectate de celulita prin miscari circulare, rapide si vertiginoase. Lasa-l sa actioneze cateva minute, apoi clateste-te cu jeturi de apa calda si rece.


4. Gomaj cu zahar pudra

Daca pielea ta este sensibila, poti face un gomaj mai bland din zahar pudra. Pune in gelul tau de dus sau intr-o cana cu ulei de masline un pumn de zahar pudra, apoi aplica aceasta compozitie pe corp, prin miscari circulare. Indeparteaza-l dupa 10 minute, cu apa calduta.

Sursa foto: zetu.co.ke

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Monica Zainescu, make-up artist

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: La ce ma uit cand cumpar un palton, haina de iarna

Experti Stil

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Catifea – manevra vestimentara de toamna

Experti Stil

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Cum sa-ti alegi blazerul/sacoul/taiorul

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda: Integreaza “amintirile” cumparate in viata ta, in garderoba ta

Expertul Acasa.ro, Gabi Urda, consultant de comunicare si stilist personal

Pune o intrebare